Москва: Порука за први мај гласи Путин је у праву

Око 100.000 особа окупило се данас на Црвеном тргу у Москви поводом Међународног празника рада, како би учествовало у првомајској шетњи први пут организованој на том тргу у близини Кремља од 1991. године. Учесници скупа носили су руске заставе, балоне у бојама националне заставе и транспаренте са натписима „Поносан сам на своју земљу” и „Путин […]

четвртак, мај 1, 2014 / 15:39

Око 100.000 особа окупило се данас на Црвеном тргу у Москви поводом Међународног празника рада, како би учествовало у првомајској шетњи први пут организованој на том тргу у близини Кремља од 1991. године.

Учесници скупа носили су руске заставе, балоне у бојама националне заставе и транспаренте са натписима „Поносан сам на своју земљу” и „Путин је у праву”.

Шетњу у којој је учествовало више од 100.000 људи, предводио је градоначелник Москве Сергеј Собјанин, а у њој су учествовали и представници синдиката који су поздрављали и недавно припајање Крима Руској Федерацији.

„Вјетар слободе дува над Кримом”, „Москва-Севастопољ, градови хероји”, узвикивали су окупљени.

Сваке године у шетњама у великим градовима Русије учествују представници бројних синдиката, славећи борбу за боље услове рада запослених.

Ове године власти су одобриле симболичан повратак тог покрета на Црвени трг, у близини Кремља, као у вријеме бившег Совјетског Савеза.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *