Мора за Врање: Неђо не намјерава да прима жељезничаре

Из Владе поручују: Поводом информације која се појавила у јавности, а по којој представници штрајкача Жељезница долазе у Владу Републике Српске на састанак са министром саобраћаја и веза Републике Српске Неђом Трнинићем, обавјештавамо јавност да није било никаквих контаката, нити планираног или заказaног састанка министра Неђе Трнинића и поменутих.

петак, септембар 15, 2017 / 14:21

Став Министарства саобраћаја и веза по питању штрајка глађу дијела запослених у Жељезницама Републике Српске је непромијењен.

Сматрамо да сви незадовољни радници имају право на штрајк у складу са Законом о штрају. Сваки други облик опструкције рада и радних процеса је неприхватљив.

Сматрамо да је група радника предвођена појединим представницима синдикалних организација изманипулисана и не располажу свим информацијама, како би донијели прави суд на основу свих релевантних чињеница.

То се прије свега односи на чињеницу да се запосленима у Жељезницама Републике Српске редовно измирују плате, да се измирујe репрограм дугова према фондовима, да је радницима омогућено овјеравање здравствених књижица, те да ће друге накнаде бити измириване сукцесивно, по обезбјеђивању средстава.

Такође, Влада Републике Српске дала је подршку процесу реструктурирања Жељезница Републике Српске. Овај процес захтијева одређено вријеме и сви субјекти у њему треба да дају свој максималан допринос, с циљем добробити предузећа у којем раде.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *