Монтреал: Пуцњава на страначкој прослави изборне побједе

Једна особа је погинула, а друга рањена у Монтреалу када је непознати нападач отворио ватру у сали гдје је канадска сепаратистичка странка „Квебеко“ славила побједу на парламентарним изборима у Квебеку. Према прелиминарним резултатима, "Квебеко" је освојио 58 од 125 посланичких мјеста и може оформити мањинску коалицију након девет година проведених у опозицији. По доласку резултата […]

среда, септембар 5, 2012 / 08:15

Једна особа је погинула, а друга рањена у Монтреалу када је непознати нападач отворио ватру у сали гдје је канадска сепаратистичка странка „Квебеко“ славила побједу на парламентарним изборима у Квебеку.

Према прелиминарним резултатима, "Квебеко" је освојио 58 од 125 посланичких мјеста и може оформити мањинску коалицију након девет година проведених у опозицији.

По доласку резултата побједнички говор лидера странке Полин Мароа ометен је оружаним инцидентом. Полиција је евакуисала халу и ухапсила нападача након чега је састанак настављен.

Осумњичени је, док га је полиција одводила, узвикивао: "Енглески језик се буди!".

Није познато да ли ће побједа ове странке довести до расписивања референдуму о одвајању Квебека од остатка Канаде. Претходно одржани слични референдуми 1980. године и 1995. године окончани су неуспјехом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *