Монтенегринска фарса: Градоначелник Котора остаје без држављанства своје земље

Свој новофеудални пројекат Мило Ђукановић штити тако што не можете добити држављанство Црне Горе, ако имате држављанство Србије. Наравно, искључиво из бриге за своју власт и крњење гласачког тијела.

понедељак, август 14, 2017 / 10:19

Министарство унутрашњих послова покренуло је по службеној дужности поступак за губитак црногорског држављанства градоначелнику Котора Владимиру Јокићу, одмах након што је од Управе полиције добило Јокићево увјерење о држављанству Републике Србије добијеном након 3. јуна 2006.

Поступак је покренут по сили закона, а предмет је враћен которским надлежним органима који ће узети изјаву од Јокића, саопштено је из црногорског МУП-а Дневним новинама.

Подсјећамо, Јокић је почетком јула саопштио да је држављанин Црне Горе, те да нема држављанство ниједне друге државе.

То је био одговор Јокића на раније медијске написе да је у тренутку избора на функцију предсједник Општине Котор имао два држављанства – црногорско и српско.

Избори у Котору одржани су 16. октобра, а од 17.964 уписаних бирача гласало их је 12.526, односно 69,73 одсто. Званични резултати гласања показали су да је Демократска партија социјалиста освојила 12 мандата, Демократски фронт и Демократе по пет мандата, Социјалистичка народна партија и Социјалдемократска партија по три мандата, два су добиле Социјалдемократе, а по један ХГИ, Либерална партија и УРА. Без мандата остали су Позитивна, Демос и Радикали.

За формирање власти требало је 17 мандата, будући да локални парламент чине 33 одборника. Након три мјесеца, которску власт формирале су Демократе, ДФ, СДП И УРА, уз подршку СНП-а мањинској власти ове четири странке. Тада је договорено да Демократе дају предсједника општине, а Демократски фронт предсједника локалног парламента.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *