Монд: Санкције против Москве угрозиле би француске банке

Увођење трговинских санкција против Русије, какве је најавио амерички дипломата Џон Кери, угрозиле би активност француских банака. Француске банке Сосијете Женерал, БНП Париба и Креди Аргрикол са крајњом забринутошћу прате затегнуте односе између Русије и Запада због Украјине, пренио је лист Монд. Француске банке имају значајне економске интересе у Источној Европи, иако су у мањој […]

среда, март 5, 2014 / 07:05

Увођење трговинских санкција против Русије, какве је најавио амерички дипломата Џон Кери, угрозиле би активност француских банака.

Француске банке Сосијете Женерал, БНП Париба и Креди Аргрикол са крајњом забринутошћу прате затегнуте односе између Русије и Запада због Украјине, пренио је лист Монд.

Француске банке имају значајне економске интересе у Источној Европи, иако су у мањој мјери присутне у том региону него италијанске или аустријске финансијске инситутуције.

Новонастала ситуација између Украјине и Русије лоше се одражава на активност банака, наводи се у тексту и додаје да њихово пословање угрожава пад руске рубље и осталих локаних валута. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *