Молитвени помен за жртве НАТО-а

У храму Христа Спаситеља у Бањалуци данас ће бити служен молитвени помен за страдале у НАТО-бомбардовањима Републике Српске и Савезне Републике Југославије. Помен ће бити служен у 11.30 часова. Србско сабрање "Баштионик" вечерас у просторијама Светосавског културног клуба организује молитвено сабрање под називом "Заборав је смртни гријех". Поред бесједе о српском страдању од НАТО бомби, […]

недеља, март 24, 2013 / 07:44

У храму Христа Спаситеља у Бањалуци данас ће бити служен молитвени помен за страдале у НАТО-бомбардовањима Републике Српске и Савезне Републике Југославије.

Помен ће бити служен у 11.30 часова.

Србско сабрање "Баштионик" вечерас у просторијама Светосавског културног клуба организује молитвено сабрање под називом "Заборав је смртни гријех".

Поред бесједе о српском страдању од НАТО бомби, биће приказан филм чешког аутора Вацлава Дворжака "Отето Косово", као и спот посвећен дјевпјчици Милици Ракић страдалој у НАТО бомбардовању.

На подручју Бањалуке јутрос су осванули плакати "24. март 1999, нема заборава злочина, не у НАТО".

На плакатима су приказане слике разорног НАТО бомбардовања Србије 1999. године.

Напади НАТО пакта почели су 24. марта 1999. године, а посљедњи се догодио 10. јуна у 13.15 часова недалеко од Косовске Каменице.

Током 79 дана ваздушних напада НАТО снага на Савезну Републику Југославију 1999. године убијено је најмање 2.500 људи, а рањено и повријеђено више од 12.500, међу којима 2.700 дјеце.0 КОМЕНТАРА

  1. Без колективне културе сјећања,без колективног поштовања жртава које ћемо исаказати сјећањем и помињањем, и овако неизвјесна будућност,биће још мрачнија.
    Нема сутра за српски народ,ако му је данас заборав.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *