Митал трагом римске металургије

Предузеће „Арселор Митал“ Приједор обиљежава Дан рудара низом манифестација, а за данас је предвиђен планинарски марш „Трагом римске металургије и рудника“, са организованим превозом и поласком испред рудничке дирекције у 8.00 часова. Јуче је обиљежен шести рођендан Фондације "Арселор Митал" Приједор, која је само у овој години у граду на Сани реализовала пројекте укупне вриједности […]

субота, децембар 8, 2012 / 08:24

Предузеће „Арселор Митал“ Приједор обиљежава Дан рудара низом манифестација, а за данас је предвиђен планинарски марш „Трагом римске металургије и рудника“, са организованим превозом и поласком испред рудничке дирекције у 8.00 часова.

Јуче је обиљежен шести рођендан Фондације "Арселор Митал" Приједор, која је само у овој години у граду на Сани реализовала пројекте укупне вриједности 350.000 КМ.

У четвртак, 13. децембра, предвиђена је традиционална додјела сатова и награда радницима уз гостовање пјесника Драгана Колунџије, промоција скулптуре "Краљ и краљица" аутора Владимира Кнежевића, те традиционална манифестација студената рударства "Скок преко коже".

Свечана академија најављена је за петак, 14. децембра, у Хотелу "Приједор" са почетком у 17.00 часова, а дан касније спортски дан гдје ће се радници такмичити у више дисциплина.

Програм овогодишњег обиљежавања Дана рудара биће завршен традиционалном рударском вечери у недјељу, 16. децембра, у Хотелу "Приједор" са почетком у 20.00 часова.

У бившој Југославији Дан рудара обиљежаван је 21. децембра, а од оснивања Републике Српске Дан рудара је Света Варвара, заштитница рудара, која се слави 17. децембра.0 КОМЕНТАРА

  1. Узели паре из града на Гомјеници тровајући дјецу тог града и уложили их у град на Сани и то неку сићу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *