Мишел Обама: Барак и ја смо љути због отмице дјевојчица

Америчка прва дама Мишел Обама у седмичном предсједничком обраћању нацији, али овај пут без предсједника Барака Обаме, осудиће отмицу више од 200 ученица у Нигерији прошлог мјесеца. Мишел Обама се често појављивала заједно са својим супругом Бараком Обамом током седмичног обраћања нацији, али ово је први пут да ће се она сама на овај начин […]

субота, мај 10, 2014 / 10:42

Америчка прва дама Мишел Обама у седмичном предсједничком обраћању нацији, али овај пут без предсједника Барака Обаме, осудиће отмицу више од 200 ученица у Нигерији прошлог мјесеца.

Мишел Обама се често појављивала заједно са својим супругом Бараком Обамом током седмичног обраћања нацији, али ово је први пут да ће се она сама на овај начин обратити јавности.

Мишел Обама ће се обратити јавности уочи Дана мајки, који се сутра обиљежава у САД.

"Као мајка двије дјевојчице Мишел Обама жели овом приликом да изрази љутњу и жалост коју она и предсједник осјећају због ове отмице", рекао је портпарол Бијеле куће Ерик Шулц, преноси Би-Би-Си.

Он је додао да се Мишел Обама нада да ће храброст ових дјевојака послужити као инспирација и као позив на дјеловање свим људима на свијету да се боре да све дјевојчице одмах по рођењу стичу право на образовање.

Припадници исламистичке групе "Боко харам" отели су 14. априла више од 200 ученица школе у мјесту Чибок у држави Борно, на сјевероистоку Нигерије уз образложење да оне нису ни требале да буду ушколи, већ да се удају.

Вођа групе Абубакар Шекау запријетио је да ће све отете дјевојке продати на пијаци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *