Министар војни о гласинама

Одговарајући на питање новинара колико су тачне информације да је Република Српска намјерно жртвована у недавним поплавама дизањем бране у ваздух, министар одбране Србије Братислав Гашић рекао је да „људска машта може свашта“, али да је питање колико су они који су те дезинформације пласирали заиста воле и свој народ и своју земљу. У појединим […]

понедељак, мај 26, 2014 / 20:40

Одговарајући на питање новинара колико су тачне информације да је Република Српска намјерно жртвована у недавним поплавама дизањем бране у ваздух, министар одбране Србије Братислав Гашић рекао је да „људска машта може свашта“, али да је питање колико су они који су те дезинформације пласирали заиста воле и свој народ и своју земљу.

У појединим медијима у РС и Србији појавиле су се теорије завјере према којима је предсједник РС Милорад Додик, боравећи у Београду код премијера Александра Вучића, наводно договорио да се савски насип намјерно пробије и жртвује Бијељина како би се спасио Шабац.

Одбацујући такве тврдње, Гашић је у Рашки упитао какав то човјек треба да буде да би зарад нечије добробити другоме учинио зло.

“Па ко је такав човек да може да наложи да једном буде зло, да би другом било добро. Ти људи (који су ширили дезинформације) треба да ставе прст на чело и да се запитају да ли искрено воле ову земљу и свој народ”, поручио је Гашић.

“Ми смо поред борбе да сачувамо сваки људски живот у Србији имали и борбу против много дезинформација које су кружиле, пре свега, по разним интернет медијима, од броја мртвих, да је пукла брана. . . “, рекао је Гашић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *