Миловановић о асвалту, Центру за културу и администрацији

Предсједник Општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Бијељина Мирослав Миловановић сматра да поновно запошљавање недавно отпуштених радника Административне службе општине представља кршење закона и прописа Српске. "Након што су републичке инспекције по пријави запослених у Административној служби извршиле контроле о запошљавању радника и установиле низ пропуста и кршења закона, те након што је на десетине радника […]

петак, август 10, 2012 / 18:24

Предсједник Општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Бијељина Мирослав Миловановић сматра да поновно запошљавање недавно отпуштених радника Административне службе општине представља кршење закона и прописа Српске.

"Након што су републичке инспекције по пријави запослених у Административној служби извршиле контроле о запошљавању радника и установиле низ пропуста и кршења закона, те након што је на десетине радника остало без посла, начелник општине никада није објаснио како ће те људе вратити на посао", рекао је Миловановић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да то може бити учињено једино ако се поново желе кршити прописи Републике Српске.

Говорећи о новоизграђеном Центру за културу, Миловановић је рекао да је почетна цијена изградње од четири милиона КМ порасла на 10 милиона КМ.

"Стари Дом омладине никада није требало рушити, већ га је требало реновирати", рекао је Миловановић и додао да је за то требало да буде издвојено 1,5 милиона КМ. Он је истакао да је Центар за културу намијењен збивањима у култури, а никако угоститељским објектима.

Миловановић каже да је Бијељина град са највише неасфалтираних путева, те да се СДС "у посљедње вријеме појављује као тобожњи суфинасијер".

"Треба знати да је средства за асфалтирање путева у износу од 30 одсто обезбиједила Инвестиционо-развојна банка, са 50 одсто, према одлуци општине, учествују грађани, а 20 одсто нуди СДС", рекао је Миловановић и упитао одакле овој странци "црни фонд", односно на који начин обезбјеђује новац како би "тобож помогла сељацима".

Миловановић, који је и министар пољопривреде, водопривреде и шумарства РС, рекао је да је ресорно министарство због лошег односа са Одјељењем за пољопривреду општине Бијељина било неинформисано о стању на усјевима у Семберији.

"Општинско Одјељење је обилазило пољопривреднике, узимало податке и обећавало им да ће све прослиједити Министартву што никада нису учинили", рекао је Миловановић и додао да је самим тим изостала и реакција и помоћ Министарства.

То је била процедура коју су морали испоштовати, али нису, каже Миловановић и додаје да је Општински одбор СНСД Бијељина ову ситуацију у сарадњи са семберским пољопривредницима демистификовао.0 КОМЕНТАРА

  1. Рећи да стари дом омладине није требало рушити већ реновирати је или најгори популизам, или катастрофалан недостатак визије. Па стари дом је био дуг колико је нови широк. Од стубова у дворани се није могла гледати представа. како реновирати, а не срушити стубове? Јел то онда реновирање, или изградња наново. ајмо мало да се уозбиљимо, јесу избори, али ипак…

  2. И ова слина од човјека би хтио замјенити Мићића…слино ушљива вратите милионе из ШС са тим покраденим парама ти преваро од човјека желиш да смијениш Мићића..то ти могу само подржати загрижени сељачићи из пиздића неких, а свако нормалан диже руке од вас бандо црвена!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *