Милов партнер предсједник скупштине

Новоизабрани предсједник црногорског парламента, лидер партије Социјалдемократе Иван Брајовић, рекао је да ће скупштину под његовим руководством одликовати озбиљност, стручност, ефикасност и професионализам.

четвртак, новембар 24, 2016 / 18:10

Новоизабрани предсједник црногорског парламента, лидер партије Социјалдемократе Иван Брајовић, рекао је да ће скупштину под његовим руководством одликовати озбиљност, стручност, ефикасност и професионализам.

Иван Брајовић је у обраћању посланицима Скупштине, рекао да нема потеза којег би се постидио у својој 27-годишњој политичкој каријери.

Његов партијски колега Вујица Лазовић је у образложењу приједлога да Брајовић буде предсједник Скупштине рекао да нови шеф црногорског парламента гарантује наставак процеса који представљају стратешке циљеве Црне Горе.

Сједници Скупштине није присуствовала опозиција која је раније најавила бојкот рада парламента, јер је незадовољна исходом парламентарних избора који су одржани 16. октобра.

Брајовић је рекао да је одлука опозиције на њој да ли ће учествовати у раду Скупштине, али да их радо очекује.

Парламентарну већину у Скупштини од 42 посланика чине Демократска партија социјалиста (ДПС), Социјалдемократске, затим, Бошњачка странка (БС), Хрватска грађанска иницијатива (ХГИ) и коалиција "Албанци одлучно".

Те партије ће, како је најављено, формирати и нову Владу Црне Горе, чији је мандатар заменик предсједника ДПС-а Душко Марковић.

Мандатар за формирање нове црногорске владе Душко Марковић предложиће Скупштини у понедељак, 28. новембра, састав и програм владе пошто се са мањинским странкама и Социјалдемократијом договорио о расподјели власти, саопштио је ДПС.

Брајовић је дуги низ година био високи функционер Социјалдемократске партије (СДП), на чијем је челу Ранко Кривокапић.

Они су се политички разишли у јануару ове године, када је група посланика СДП, окупљена око Кривокапића, гласала против повјерења Влади Црне Горе.

Иван Брајовић и фракција СДП окупљена око њега подржали су Владу Мила Ђукановића.

 



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *