Михајловић: МУП Србије трпио неспровођење реформи због Дачића

Потпредсједница Владе Србије и министарска грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да вјерује да је Министарство унутрашњих послова сасвим сигурно трпјело у смислу неспровођења реформи у вријеме кад је на његовом челу био Ивица Дачић.  Зорана Михајловић је за Политику рекла врло тешко бити премијер и руководити министарством. "Тако да верујем да је […]

петак, јун 27, 2014 / 13:23

Потпредсједница Владе Србије и министарска грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да вјерује да је Министарство унутрашњих послова сасвим сигурно трпјело у смислу неспровођења реформи у вријеме кад је на његовом челу био Ивица Дачић.

 Зорана Михајловић је за Политику рекла врло тешко бити премијер и руководити министарством.

"Тако да верујем да је МУП сасвим сигурно трпео, у смислу неспровођења реформи. То није никакво оправдање, али очито да се није водило рачуна. Да ли је то било с намером или без намере, да ли неко није хтео да загребе у све проблеме који постоје, можда има и тога", рекла је Михајловићева.

Она је, такође, навела да, с обзиром да коалициони партнер више није задужен за МУП, "верује да ће ту ствари сада морати са буду много брже, што због нас самих, што због ЕУ и уопште због другачијег функционисања МУП-а".

Према њеним ријечима, сада када неке друге ствари излазе на видјело – не када је ријеч о полицији, него о неким другим ресорима – "схватамо да се нико није истински бавио неким ресорима" и да то важи и за ресоре којима она руководи.

"Да су се сви предходни министри мало више бавили својим ресором, данас не бисмо имали пројекте који у просеку касне две године, 25.000 нерешених предмета у грађевинарству, 1,5 милиона нелегалних објеката", навела је министарка.

На питање да ли се утицаји споља преламају на унутрашња збивања и утичу на (не)стабилност у земљи, Михајловић је навела да је Србија на раскрсници и да не може себи да допусти да се определи за једну или другу страну.

"Зато сам врло задовољна, што је једино наш премијер успео да ‘вози слалом’, а резултат тога је да нисмо увели санкције Русији. Мислим да је то дипломатски успех и успех премијера, пре свега, и то овај Влади бележим као велики плус", истакла је министарска.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *