Мићо Мићић кандидат за предсједника СДС

Градоначелник Бијељине и предсједник бијељинског СДС-а Мићо Мићић биће противкандидат Младену Босићу за предсједника ове странке на изборној скупштини која ће бити одржана 10. маја у Бањалуци.   Поред бијељинског СДС-а који га је раније кандидовао, Мићић је добио подршку пет страначких одбора из регије Бирач и то Зворника, Милића, Братунца, Сребренице и Осмака, чиме […]

недеља, април 26, 2015 / 16:09

Градоначелник Бијељине и предсједник бијељинског СДС-а Мићо Мићић биће противкандидат Младену Босићу за предсједника ове странке на изборној скупштини која ће бити одржана 10. маја у Бањалуци.

  Поред бијељинског СДС-а који га је раније кандидовао, Мићић је добио подршку пет страначких одбора из регије Бирач и то Зворника, Милића, Братунца, Сребренице и Осмака, чиме је и формално испуњен услов за кандидатуру за коју је према статуту СДС-а потребна подршка најмање пет општинских одбора или најмање 50 делегата.

Потпредсједник СДС-а за регију Бирач Костадин Васић потврдио је за Прес да је пет општинских одбора из ове изборне јединице предложило Мићу Мићића за предсједника СДС-а. Васић каже да ће делегати из ових одбора подржати и кандидатуру Ненада Стевандића за замјеника председника, додајући да је Стевандић за своју кандидатуру већ обезбиједио подршку 150 делегата.

– Младен Босић је у најужем руководству СДС-а више од десет година, а СДС је за то вријеме изгубио готово све изборе. Прво смо изгубили опште изборе 2006. године када је он био замјеник предсједника, па локалне изборе 2008. године, па опште избора 2010. и 2014. године. Једини успјех смо остварили на локалним изборима 2012. године, али тај резултат је практично поништен на прошлогодишњим општим изборима. Зато су потребне промјене на челу СДС-а – каже Васић.

Он додаје да се не ради ни о каквом пучу у странци и да је потпуно нормално да постоји неколико кандидата за предсједника, истичући да постојање само једног кандидата за предсједника странке не значи никакво унутарстраначко јединство, већ само показује да је унутар таквих странака забрањено да људи мисле својом главом.

– Предсједништво СДС-а је без сагласности свих чланова креирало нови статут странке који планира да предложи на усвајање Скупштини СДС-а. То је урађено мимо статута, јер је предсједништво узурпирало овлашћења вишег страначког органа, пошто само Главни одбор може да предложи измене статута. Тај нестатутарно предложени статут предвиђа укидање функције замјеника предсједника и увођење функције предсједника и једног или више потпредсједника Главног одбора, што изазива забуну и представља стварање паралелног органа унутар странке, због чега ћемо тражити од делегата да гласају против статута – прецизира Васић.0 КОМЕНТАРА

 1. Јесте да га његови семберци зову Мићо Трећина, али човјек се показао као добар, конструктиван и користан политичар. Бијељина је данас међу богатијим и развијеним локалним заједницама (неки ће рећи да конкренција и није нека).

  Искрено волио бих да видим овог човјека на челу странке, мислим да би односи СНСД-СДС и други, били много релаксирани, а то у коначници значи боље за грађане РС-а.

  Босић је „млакоња“, СДС странка која има проблем у својим редовима и све то не може да рефлектује позитивну политику. Мићо има капацитет да све то промијени!

 2. Pogledajte i uporedite lidere SDSa danas i prije 25 godina. Na jednoj strani Mićo i Mladen, jedan difovac i jedan eletrotehničar sa nikakvim iskustvom u struci, a na drugoj Aleksa Buha, Voja Maksimović, Nikola Koljević… intelektualne gromade.

  Ne mislim da Mićo može donijeti nešto novo u politiku Srpske ali ipak želim mu sreću. Dobar dio odgovornosti ove loše kadrovske politike u SDSu je odgovornost Mladena Bosića. Oko sebe ne sakuplja veličine – već upravo suprotno. Mićo bi to možda mogao promijeniti.

 3. Дефинитивно није човек који ће донети ништа ново на политичкој сцени, то су стари и потрошени кадрови. Исто тако, то је вероватно најбоље реално решење за СДС кад је већ Огњен „Топосвско месо“ Тадић политички мртвац. Слично и са Стевандићем. Заправо, кад је Босић уништио сваки квалитетан кадар у врху.

  Развој Бијељине увелико је диктиран најбољим положајем у РС и БиХ. Међутим, упркос никаквој опозицији, добија изборе иако грађани себи у браду гунђају исто незадовољство као и свуда.

 4. Exeru, a moze mesar i svercer, kriminalac i pljackas,ekonomski ubica, ne samo ekonomski, lazov, zmaj od parova, … lazov….
  Pa kakav si ti covjek?
  Bojis li se ti za one koji te zovu deda?
  Propagiras fasizam, nered, haos, bezzakonje, diktaturu, zmajevo gnijezdo, propagiras, nestajanje zemlje i naroda…

  Hej, zamisli se ti sta radis. Nisi glup, vidis da je Srpska zmajevo gnijezdo u kojem bukvalno nestaje i ljudi, i materijalnih dobara, prirodnih rezursa, vidis da je ovo zlocin na zlocinima, a to stavio crni povez i blebeces : naprijed zmaju.

  Hej, covjece, misli na one koji te zovu deda, koji ce ispastati za tvoju gramzivost i posluh.

 5. BigerUUU, antipodski, GOTOV je.

  Dok si ti dezurni u pleterskoj odori, dosla voda preko poda.

  A, kako je u zmajevom gnijezdU?

  Zna li zmaj za sebe? hahahaha, zmaj bi najradije u Tunjice, ziva glava. Ali, nije vise kako on hoce, nego kako hoce oni koji su ga dovezli na svojim tenkovima, oni za koje je on radio protiv Milosevica.

  GOTOV JE, zar ne!

  U izolaciji je. Zar ne?

 6. Ако говоримо о твом здравом разуму, слажем се. Ја то говорим дуже времена.

  А и идеја о изолацији стварно није лоша.

 7. За Босићевог вакта СДС је само назадовала. Човјек је доказао да је неталентован за политику.
  Нека се карте промијешају.

 8. @ Malaargeta, 27.04.2015. 12:27:12

  To bi značilo da Bosić nije siguran u svoju pobjedu. Mislim da Mićo nije ozbiljna prijetnja i da nekim velikim sukobom gube obojica. Izbori će proći bez velike galame a Mićo će pružiti ruku i čestitati Bosiću.

 9. Pa u demokratskim partijama su izbori neizvjesni.Drago mi je što je tako i u sds-u. Što se tiče mene, volio bih da ide Micic, Bosić me je razočarao kada je hodao sa rudonjom, a slijepac je vidio da nam je rudinja veći neprijatelj od Pavelića.

 10. Мислим да гдин Босић може бити спокојан, да је одавно осигурао већину. Међутим, сигурно је и да ће Додик преко својих људи унутар СДС да роври.

  За вријеме гдина Босића СДС константно напредује, али не и довољно, с обзиром на то колики се простор отворио. Могло је то много енергичније и боље. Гдин Мићић прави одличне резултате за странку, али нисам сигуран да би он био „агресивнији“ опозиционар.

  Добро је и да постоје унутар СДСа и они који мисле да треба боље, јаче, агресивније, који сматрају да се не треба сувише приближавати Бакиру И. и сличним рецидивима зла.

  Шта је са гдином Крајишником и тзв. ствараоцима? Учествују ли они?

 11. Мислим да гдин Босић може бити спокојан, да је одавно осигурао већину. Међутим, сигурно је и да ће Додик преко својих људи унутар СДС да роври.

  За вријеме гдина Босића СДС константно напредује, али не и довољно, с обзиром на то колики се простор отворио. Могло је то много енергичније и боље. Гдин Мићић прави одличне резултате за странку, али нисам сигуран да би он био „агресивнији“ опозиционар.

  Добро је и да постоје унутар СДСа и они који мисле да треба боље, јаче, агресивније, који сматрају да се не треба сувише приближавати Бакиру И. и сличним рецидивима зла.

  Шта је са гдином Крајишником и тзв. ствараоцима? Учествују ли они?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *