Меркелова стигла у БиХ

Њемачки канцелар Ангела Меркел допутовала је данас у прву званичну посјету БиХ, гђе ће се током дана сусрести са предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем, као и са члановима Предсједништва БиХ. Меркеловој је добродошлицу на сарајевском аеродрому, у име делегације БиХ, пожелио министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, у пратњи њемачког амбасадора у БиХ Кристијана […]

четвртак, јул 9, 2015 / 12:48

Њемачки канцелар Ангела Меркел допутовала је данас у прву званичну посјету БиХ, гђе ће се током дана сусрести са предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем, као и са члановима Предсједништва БиХ.

Меркеловој је добродошлицу на сарајевском аеродрому, у име делегације БиХ, пожелио министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, у пратњи њемачког амбасадора у БиХ Кристијана Хелбаха.

Њемачки канцелар се потом упутила према згради институција БиХ, гђе ће је уз највише почасти, дочекати предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

Након сусрета са предсједавајућим Савјета министара и састанка делегација БиХ и Њемачке, Меркелова ће на радном ручку разговарати и са члановима Предсједништва БиХ.

Након овог сусрета, за 13.45 часова планирана је изјава за медије у свечаном салону Предсједништва БиХ.

У плану је, такође, да Меркелова данас посјети и изложбу "Сребреница 11/07/1995" и да се састане са представницама удружења "Мајке Сребренице".

Њемачки канцелар раније је поручила да је, упркос садашњим тешкоћама, примјетан напредак БиХ на путу европских интеграција и да постоје добре шансе да се БиХ прикључи ЕУ.

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић оцијенио је да је овакав став Меркелове изузетно позитиван сигнал и да шаље охрабрујућу и подстицајну поруку за све нивое власти да се још активније посвете реализацији кључних приоритета, а то су европске интеграције, економски развој и владавина права.

Меркелова је стигла у Сарајево након посјете Београду гђе је разговарала са предсједником Србије Томиславом Николићем и премијером Александром Вучићем.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *