Мердаре: Албанци шумокрадице пуцали на жандармерију

Група Албанаца са Косова, која је била у крађи српске шуме у атару села Мачија стјена у близини административног прелаза Мердаре код Куршумлије, пуцала је из аутоматског оружја на жандармерију, изјавио је данас Танјугу директор Шумског газдинства „Топлица” из Куршумлије Небојша Миховиловић. Према његовим ријечима, у том инциденту који се догодио јуче поподне нико није […]

четвртак, август 30, 2012 / 14:48

Група Албанаца са Косова, која је била у крађи српске шуме у атару села Мачија стјена у близини административног прелаза Мердаре код Куршумлије, пуцала је из аутоматског оружја на жандармерију, изјавио је данас Танјугу директор Шумског газдинства „Топлица” из Куршумлије Небојша Миховиловић.

Према његовим ријечима, у том инциденту који се догодио јуче поподне нико није поврјеђен, а шумокрадице су побјегле преко административне линије према Подујеву.

Шумокрадици су оставиле за собом једну моторну тестеру, коју је полиција привремено одузела.

„Они су до доласка жандармерије бесправно посјекли 200 стабала дрвећа”, казао је Миховиловић.

У последње вријеме Албанци са подручја Космета све чешће наоружани током ноћи упадају у атаре села дуж административне линије са Косовом и Метохијом и пустоше српске шуме.

Због тога се, како се истиче, и оно мало мјештана који су остали да живе у тим селима нимало не осјећају сигурно и стално су на опрезу, поготово ноћу, када често на смјену и дежурају.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *