Мазалица подсјећа: Истиче рок за враћање мандата, од уторка крећу саслушања

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Мазалица изјавио је да данас истиче рок директорима јавних предузећа да врате мандате на располагање Влади Републике Српске, а да од уторка, 26. марта, креће процес „саслушања“ директора и разговора са њима. Мазалица је напоменуо да нека предузећа послују у тежим, а нека у лакшим условима, због чега је потребно […]

недеља, март 24, 2013 / 16:20

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Мазалица изјавио је да данас истиче рок директорима јавних предузећа да врате мандате на располагање Влади Републике Српске, а да од уторка, 26. марта, креће процес „саслушања“ директора и разговора са њима.

Мазалица је напоменуо да нека предузећа послују у тежим, а нека у лакшим условима, због чега је потребно обавити одређене разговоре са директорима јавних предузећа.

"Треба анализирати околности у којима послују одређена јавна предузећа. Неким директорима треба оставити рок од три до шест мјесеци да би представили одређени план рјешавања нагомиланих проблема и санирања одређених губитака", изјавио је Мазалица на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је нагласио да ће овај процес бити континуиран и да неће бити актуелан само наредне седмице, те да је од велике важности што је СНСД успоставио активнији приступ у тражењу одговорности директора јавних предузећа.

"СНСД се залаже да правосуђе у Српској испита све евентуалне сумње у кривичну одговорност, односно несавјесно пословање тих директора", закључио је Мазалица.

Влада Републике Српске усвојила је раније закључак који тражи од директора, њихових замјеника и извршних директора у јавним предузећима, фондовима, установама, управним организацијама и агенцијама да јој у року од седам дана ставе на располагање свој мандат како би анализирала стање у њима и предузела одговарајуће мјере.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Javno preduzece RS ciji je vlasnik seljak Milorad Dodik, a narod placa racune nije na spisku.Trebalo bi da Seljak ponudi mandat na raspolaganje narodu i da referendumom potvrdi ili odbije nastvak mandata,sve drugo je prodaja magle,prejadni,servilni Mazalico-neznalico….

 2. Баш му можеш прочитати са лица: ј… ја вас и заболе ме!
  Мазалице, доћиће тренутак да те намажемо!
  Не шали се са рајом! x-(

 3. Što ne kažeš Mazalice ko će prvi skiknuti. Opet ćete svoje ljude kao i Džombića niz vodu pustiti. Javite direktoru JP Putevi RS da leti, direktorici POŠTA RS….A ne da ljude dovodite kao prasad na klanje.

 4. Dragi Zmaje,

  u tim PUTEVIMA ima posla i za policiju i za tužilaštvo. Čekaju Mazalice i društvo da prvo oni odrade svoje, pa da ih onda kao lafo otkače zato što “se zakon poštovati mora“.

 5. Je li to onaj koji je bio komentator na ovom portalu , ne sjećam se pod kojim nikom, kao neki dobojlija zaposlen u Osi?
  Mazalice, mazalice, naš narod je nepogrešiv kad daje nadimke i prezimena.Duševna nakaza.

 6. Ниси ти Мазалице ни свјестан колико сте догорили овом народу и на којој сте танкој жици. Неки дан ми комшиница каже да је добила обавјештење од школе да поднесе оставку у школском одбору. На какву сте ви биједу од политике спали!? Па ваљда су ово све ваши директори и чланови управних и надзорних одбора. И још нам причаш како нису судије Специјалног тужилаштва из СНСД-а. Па чији су јбте? Мислиш да је народ малоуман x-(

 7. Bas me interesuje ima li ovaj gospodin ikakve kvalifikacije za bavljenje politikom kao narodni poslanik i kao kontrolor izvrsne vlasti sa svojim Elektro fakultetom i prvim zaposlenjem u 35-oj godini u Narodnoj Skupstini, osim naravno prezimena(isto se pominje i kod nekog direktora BL vodovoda, nekog glumca i voditelja na RTRS-u, sto ce reci da ta porodica poprilicnu svotu javnih novaca mjesecno dobija za svoju vjerovatno opravdanu poslusnost velikom vodji, jednostavno receno oni aman zive na narodnoj grbaci i jos mu se smiju u lice ) i pripadnosti banjoluckoj zlatnoj mladezi tj sinova bivsih partijskih vojnika i udbasa, koji nam sada prosipaju price o kapitalizmu, trzisnoj privredi i menadzmentu, a da to nije podrepastvo i slijepo slusanje partijske vrhuske i odradjivanja prljave propagande za velikog vodju. Da li neko stvarno misli da SNSD-ov kadar u Narodnoj skupstini ima bilo kakav uticaj na bilo koji segment izvrsne vlasti i da li iko u bivsoj , a i sadasnjoj Vladi ozbiljno shvata politicki uticaj i moc takvih gromada kao sto su gore navedeni, zatim jos jedan prezimenjak funkcionera Bastinac i neprevazidjeni zrec parlamentarne demokratije vrli profesor i predsjednik poslanickog kluba SNSD-a tunjavi Mirjanic, sa jos jednim prezimenom koje se vise puta javlja u javnom i politickom establismentu RS-a u poslednjih 15-ak godina?

 8. Г. Мазалица(знам да пратите Фронтал), за вас је најбоље да кад се бавите неком темом, да се држите ваше струке.
  Тако сте нам можда могли рећи о бројним крађама ем струје, ем у самим дист.предузећима, затим о градњи Угљевика 2 или централа на Дрини.
  С друге стране ви сте се бавили и Специјалним тужилаштвом. Тако сте, покушали неуспјешно демантовати оно што скоро свако у Бања Луци, који се имало бави правосуђем, зна. То да је то тужилаштво под контролом СНСД фракције под контролом Н.Шпирића. Коментарисали сте и споразуме о признању кривице, у негативном контексту. Ако вам споразуми толико сметају, шта тај институт не укинете у закону.
  Или можда би се власт пита и око потписивања споразума. Тако имамо случај З.Ћопића, гдје је било понуђена имовинска корист од 500.000 КМ и казна затвора од неколико година. Међутим, извршен је притисак на тужилаштво, да се то не договори, па ће сад бити највјероватније ослобађајућа пресуда, због незаконитих доказа. Могло се добити паре, а и спасити Шећерана у Бијељини. Овако ће све пропасти.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *