Мандела оперисан од камена у бубрегу

Јужноафричка влада је саопштила да се болесни Нелсон Мандела, икона борбе против апартхејда, оперисан је данас од камена у бубрегу у болници код Преторије. Прије тога, влада је данас критикована да наводи јавност на погрешне закључке у вези са мјестом лијечења бившег предсједника Јужне Африке – прије тога, у доба апартхејда, вишедеценијског политичког затвореника. Како […]

субота, децембар 15, 2012 / 19:17

Јужноафричка влада је саопштила да се болесни Нелсон Мандела, икона борбе против апартхејда, оперисан је данас од камена у бубрегу у болници код Преторије.

Прије тога, влада је данас критикована да наводи јавност на погрешне закључке у вези са мјестом лијечења бившег предсједника Јужне Африке – прије тога, у доба апартхејда, вишедеценијског политичког затвореника.

Како је влада саопштила поподне, љекари су прије операције камена у бубрегу прво жељели да се 94-годишњи Мандела опорави од инфекције плућа, коју је такође имао.

Влада је својевремено саопштила да је Мандела доспио у болницу ради медицинских испитивања, а затим је навела да он пати од инфекције плућа, коју је имао и 2011. године.

Министар одбране Јужне Африке је прошлог понедељка рекао да је посетио Манделу у Првој војној болници, где се он лечио и раније.

Онда су новинари почели да пишу како Манделе тамо нема, а портпарол предсjедника државе Џејкоба Зуме одбио је да се изјасни у вези са тим тврдњама. С обзиром на то, јавиле су се критике како влада није била искрена са новинарима у вези са његовом хоспитализацијом.

Јужноафрички уреднички форум данас се огласио саопштењем у којем се влада оптужује да даје изјаве које наводе јавност на погрешне закључке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *