Малиновић и Ћирко дио средстава за инвестиције уплаћивали Кајиној фирми?

Бањалучка полиција поднијела је надлежном тужилаштву извјештај против бивших начелника општине Шипово Душана Малиновића и Милорада Ћирка због злоупотребе службеног положаја или овлаштења, сазнаје Срна незванично. Срни је у Центру јавну безбједности /ЦЈБ/ Бањалука речено да су припадници криминалистичке полиције овог центра поднијели надлежном тужилаштву извјештај против "лица чији су иницијали Д.М. /60/ и М.Ћ. […]

петак, јул 3, 2015 / 16:03

Бањалучка полиција поднијела је надлежном тужилаштву извјештај против бивших начелника општине Шипово Душана Малиновића и Милорада Ћирка због злоупотребе службеног положаја или овлаштења, сазнаје Срна незванично.

Срни је у Центру јавну безбједности /ЦЈБ/ Бањалука речено да су припадници криминалистичке полиције овог центра поднијели надлежном тужилаштву извјештај против "лица чији су иницијали Д.М. /60/ и М.Ћ. /52/ из Шипова због сумње да су починили кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења".

Портпарол Центра Марија Маркановић рекла је Срни да је Д.М. осумњичен да је у 2012. години, у својству начелника општини Шипово, прекорачио границе свог овлашћења тако што је од намјенских новчаних средстава од 1.700.000 КМ добијених у сврху инвестиционих улагања, односно изградње административног центра и изградње спортске хале, дио средстава од 200.000 КМ уплатио предузећу "Мркоњић путеви" из Мркоњић Града за одржавање и заштиту путева (предузеће је у власништву Младена Милановића Каје).

"Ова средстава од 200.000 КМ уплаћена су на име заосталих обавеза које је предузеће преузело у ранијем периоду, за колико је нанесена материјална штета општини Шипово", истакла је Маркановићева.

Она је нагласила да се М.Ћ. сумњичи да је у 2013. години, у својству начелника општине Шипово, прекорачио границе свог овлашћења тако што је од намјенских новчаних средстава у износу од 1.700.000 КМ добијених у сврху инвестиционих улагања, односно изградње административног центра и изградње спортске хале, дио средстава од око 125.000 КМ уплатио предузећу за одржавање и заштиту путева "Мркоњић путеви" из Мркоњић Града.

М.Ћ. је ова средства уплатио на име заосталих обавеза које је предузеће преузело у ранијем периоду, а дио средстава предузећу за изградњу уличне расвјете "Миг електро" из Мркоњић Града, за колико је нанесена материјална штета општини Шипово.0 КОМЕНТАРА

  1. Нису успјели референдумом, па сад злоупотребљавају власт како би се прљавим методама обрачунали с господином Ћирком.

    Међутим, то не значи да нема одговорности и кривице, већ само тајминг, који сугерише освету и политички обрачун. Скоро чух да је поменути новокомпоновани бизнисмен финансирао и СДС, слично као што је Мишковић плаћао авионске карте опозиционарима Вучићу и Николићу до Москве. Нема сумње да ће и Брко и Каја надживјети ову власт.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *