Малезија демантује: Није снимљен авион, нема ничега

Шеф малезијске цивилне авијације одбацио могућност да су кинески сателити открили остатке Боинга 777 који је са 239 особа нестао изнад Јужног кинеског мора. Датук Азхарудин Абдул Рахман је рекао да су авиони јутрос претражили локацију на коју су указали кинески сателити. "Тамо нема ничег. Ишли смо тамо, и нема ничег", казао је Рахман новинарима […]

четвртак, март 13, 2014 / 08:41

Шеф малезијске цивилне авијације одбацио могућност да су кинески сателити открили остатке Боинга 777 који је са 239 особа нестао изнад Јужног кинеског мора.

Датук Азхарудин Абдул Рахман је рекао да су авиони јутрос претражили локацију на коју су указали кинески сателити. "Тамо нема ничег. Ишли смо тамо, и нема ничег", казао је Рахман новинарима у Куала Лумпуру, главном граду Малезије.

Званичници Вијетнама су претходно рекли да је област у којој су сателити снимили нешто сумњиво већ подробно претражена откако је авион у суботу ујутро нестао без трага.

Кинеска агенција Синхуа јавила је јуче о сателитским снимцима предмета у мору код јужног Вијетнама, и навела да се за њих претпоставља да су комади олупине несталог авиона.

У извјештају је наведено да те слике, снимљене у недјељу, 9. марта, око 11 сати, приказују "три сумњива плутајућа предмета".

Дате су и координате локације на мору ког јужног Вијетнама, а источно од Малезије, гдје се првобитно трагало за авионом који је нестао у суботу ујутро.

Синхуа је навела да је највећи од три сумњива предмета дугачак 24 метра, а широк 22.

Очајничка потрага за несталим Боингом компаније Малејжа ерлајнз обиљежена је траговима који воде у кривом смјеру.

Авион је нестао само неколико сати пошто је полетио из Куала Лумпура. Када је ишчезао, летио је на исток преко Јужног кинеског мора.

Потрага за њиме сада обухвата 92.600 квадратних километара југоисточне Азије, а у сриједу се проширила ка Индији.

Двије трећине путника тог авиона су били Кинези, због чега је Влада Кине повећала притисак на званичнике Малезије да ријеше мистерију нестанка.

Такође јуче је објављено да је посљедња порука посаде несталог авиона била рутинска. "Добро, лаку ноћ", одјавио се пилот контролору лета.

Авион на лету МХ370 нестао је с цивилних радарских екрана у 01.30 часова у суботу, док је био на висини око 10.600 метара изнад Тајландског залива.

Посада није прогласила узбуну, нити је јавила било шта што би указивало да је имала проблема.

У међународну потрагу без преседана по обиму, укључена су 43 брода и 39 авиона из осам земаља.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *