Македонија: У партијској држави протестују испред сједишта владајуће партије

Унија социјалдемократа Макеодније (СДСМ) и њени коалициони партнери на данашњим протестима одржаним у центру Скопља испред зграде владајуће партије ВМРО-ДПМНЕ окупили су близу десет хиљада демонстраната, јавио је дописник агенције Анадолија. Лидери опозиције истакли су како актуелна власт у Македонији не ради за добробит народа него за властите интересе. Лидер СДСМ-а Бранко Црвенковски казао је […]

субота, децембар 29, 2012 / 16:07

Унија социјалдемократа Макеодније (СДСМ) и њени коалициони партнери на данашњим протестима одржаним у центру Скопља испред зграде владајуће партије ВМРО-ДПМНЕ окупили су близу десет хиљада демонстраната, јавио је дописник агенције Анадолија.

Лидери опозиције истакли су како актуелна власт у Македонији не ради за добробит народа него за властите интересе.

Лидер СДСМ-а Бранко Црвенковски казао је да постојећа власт већ седму годину уништава Македонију и будућност македоноског народа.

“Питају нас зашто не протестујемо испред зграде парламента или испред зграде владе. Па, ми већ седам година немамо ни владу ни премијера. Имамо само једнопартијског премијера. Ако желите добити посао, морате положити заклетву у овој згради. Такођер, одавде контролишу и медије у земљи. Остала је још само опозиција која се противи приватизацији цијеле државе”, казао је Црвенковски.

Он је најавио да ће након Нове године бити организовани нови масовни протести широм земље, те да ће бити основани и народни парламенти.

“Послије Нове године организоваћемо протесте широм Македоније. Исто тако, након сриједе, сваки дан у вечерњим сатима у читавој Македонији ћемо организовати народне парламенте на којима ће народ имати прилику да каже шта жели од ове државе”, истакао је Црвенковски.

Лидер Либерално-демократске партије (ЛДП) Андреј Јириновски поручио је да се из зграде партије ВМРО-ДПМНЕ управља државом, а не путем парламента.

“Из зграде, која се налази испред нас, управља се овом земљом, али и то ће ускоро престати”, казао је Јириновски.

Осим опозиционих лидера и бројних присталица опозиције, данашњим протестима су присуствовали и бивши премијер Македоније Љупко Гиоргиевски, као и лидери мањих опозиционих партија у земљи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *