Maкедонија: Тотал укинуо Пинк због скраћенице БЈРМ

Регионални телевизијски провајдер „Тотал ТВ“ неће емитовати канале телевизије „Пинк“ у Македонији због кориштења назива Бивша Југословенска Република Македонија. Савјет за радиодифузију /СРД/ Македоније затражио је прекид емитовања све док се "Пинк" не извини Македонији због коришћења овог термина. СРД тражи и исплату новца који ова телевизија дугује Савјету за радиодифузију, као и исплату заосталих […]

понедељак, март 18, 2013 / 11:53

Регионални телевизијски провајдер „Тотал ТВ“ неће емитовати канале телевизије „Пинк“ у Македонији због кориштења назива Бивша Југословенска Република Македонија.

Савјет за радиодифузију /СРД/ Македоније затражио је прекид емитовања све док се "Пинк" не извини Македонији због коришћења овог термина.

СРД тражи и исплату новца који ова телевизија дугује Савјету за радиодифузију, као и исплату заосталих плата запосленима у македонском "Пинку", наводи се у саопштењу "Тотал ТВ-а".

Београдска групација "Пинк" је прије три године, након Словеније и БиХ, отворила и телевизију у Македонији.

Након двије године телевизија је затворена. Нису измирене обавезе запосленима по основу плата и доприноса, а Савјету за радиодифузију није уплаћено око 35.000 евра за радиодифузну лиценцу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *