Македонија повукла пјесму Империја са Евровизије

Нумера „Империја” са којом су пјевачица ромске музике Есма Реџепова и поп пјевач Влатко Лозановски требало да представљају Македонију на избору за „Пјесму Евровизије” у Шведској повучена је, а умјесто ње припрема се потпуно нова евровизијска песма. Праве се потпуно нова музика, аранжман и текст, а све би требало да буде готово до понедељка, 11. […]

недеља, март 10, 2013 / 19:59

Нумера „Империја” са којом су пјевачица ромске музике Есма Реџепова и поп пјевач Влатко Лозановски требало да представљају Македонију на избору за „Пјесму Евровизије” у Шведској повучена је, а умјесто ње припрема се потпуно нова евровизијска песма.

Праве се потпуно нова музика, аранжман и текст, а све би требало да буде готово до понедељка, 11. марта, како би Реџепова и Лозановски могли да сниме нову песму, јавили су македонски медији.

Комплетно завршену, нову нумеру за учешће на такмичењу за најбољу пјесму Европе, национална Македонска телевизија (МТВ) треба да у Малмеу преда до 18. марта, што је последњи рок. Македонска телевизија је у Македонији организатор пројекта „Евросонг”.

Није дато званично објашњење зашто је пјесма „Империја” повучена.

У тексту повучене пјесме Лозановски и Реџепова пјевају „музика је наша империја, империја – музика царује на земљи, најмоћнија сила на планети”.

Појава споменика Александру Македонском у споту за „Империју” проузроковало је негативне реакције у сусједној Грчкој.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *