Македонија добила ћирилични домен

На међународном интернет простору Македонија ће се представљати доменом „.мкд“. Ћириличну верзију националног интернет домена имају и Србија, Русија, Казахстан и Монголија. Македонија од данас има свој национални ћирилични домен ".мкд" који је одобрила интернет корпорација за додјељивање имена и бројева "ICANN", објавили су медији у Скопљу. Представљање ћириличног интернет домена, који је изабран на […]

четвртак, март 20, 2014 / 22:09

На међународном интернет простору Македонија ће се представљати доменом „.мкд“. Ћириличну верзију националног интернет домена имају и Србија, Русија, Казахстан и Монголија.

Македонија од данас има свој национални ћирилични домен ".мкд" који је одобрила интернет корпорација за додјељивање имена и бројева "ICANN", објавили су медији у Скопљу.

Представљање ћириличног интернет домена, који је изабран на основу анкете у којој су учествовали македонски грађани, одржано је у Институту за македонски језик "Крсте Мисирков" у Скопљу.

Са националним ћириличним доменом ".мкд" од данас ће моћи да се региструју веб странице и на ћириличном писму, односно и са карактеристичним словима македонске азбуке.

Македонија је пета земља, поред Русије, Србије, Казахстана и Монголије, која ће имати ћириличну верзију националног интернет домена.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *