Локална политика у Бијељини: Неког пуштају низ вод(овод), неког у канализацију

Одборник у скупштини града Бијељина Владо Симић поднијеће оставку на чланство и све дужности у Социјалистичкој партији. Своју одлуку ће образложити сутра, у вјероватно још једној епски дугој конференцији, заказану у 12 часова. Симић је био носилац листе социјалиста за локалне изборе и предсједник општинског одбора. У последње вријеме није крио незадовољство радом Петра Ђокића, […]

среда, март 26, 2014 / 15:02

Одборник у скупштини града Бијељина Владо Симић поднијеће оставку на чланство и све дужности у Социјалистичкој партији.

Своју одлуку ће образложити сутра, у вјероватно још једној епски дугој конференцији, заказану у 12 часова. Симић је био носилац листе социјалиста за локалне изборе и предсједник општинског одбора. У последње вријеме није крио незадовољство радом Петра Ђокића, а готово је извјесно да ће своје будуће политичко дјеловање наставити у мањем или већем обиму колаборације са ПДП.

Други Социјалиста у бијељинској скупштини, Недељко Јовић, иако Симићев рођак, највјероватније ће своју позицију материјализовати подршком или учлањењем у СДС. По формирању власти запослен је у бању Дворови, али би радни однос "напрасно" могао засновати у много виталнијем јавном предузећу, Водоводу и канализацији.

Митоза или мејоза у Водоводу

Оно о чему се увелико прича у Бијељини је и то да ће доћи до преустроја овог предузећа, које ће се подијелити на, никад не би сте погодили, Водовод и Канализацију, дакле два одвојена предузећа. Овим креативним потезом би дошло до умножавања директорских фотеља, а уједно и прилике за отварање нових радних мјеста.

Корист коју би грађани Бијељине тиме осјетили била би немјерљива: Они који су прикључени на канализациону мрежу у будуће би добијали два одвојена рачуна за воду и канализацију, умјесто досадашњег једног. Цијена канализације у Бијељини је идентична цијени воде, јер се сваки кубик који отече из куће наплаћује колико и онај који дотече. Тако ће остати до утврђивања јединствене цијене услуга канализације, највероватније по исплаћивању кредита за изградњу канализације. Нешто прије тога, ново предузеће добиће и неку конкретну надлежност, а то је управљање фабриком за пречишћавање отпадних вода.

Љубавне варнице владајуће коалиције

Ово је само једно у низу претумбавања која се догађају на локалној политичкој сцени. Након што је ПДП напустио Недељко Перић (постао независни одборник у клубу СНСД), СНСД је напустио Мићо Живић, поставши независни одборник, који кафе најчешће пије са колегама из СДС. У најави је још једно иступање из СНСД, чије редове би могла напустити Наташа Јовановић.

Појачавањем подршке СДС врши притисак на ПДП. Ова странка је на изборима уграбила златну дионицу, допуњавајући редом 15, 16, 17 и 18 глас у скупштинској већини, те је стога добила, по процјени СДС, превише у расподјели управљачких и других мјеста. Покренут је и пресинг на радикале, који су панично дочекали одлуку да се пословни простор у Центру за културу, у којем се кафана у склопу ове установе, да под закуп некоме коме је угоститељство претежна дјелатност.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *