Љиљана Капор: Момин Старац са шеширом нема везе са Караџићем

Удовица српског писца Моме Капора, Љиљана саопштила је да су неистине информације Тужилаштва за ратне злочине Србије да Капоров цртеж у књизи „Има чуда, нема чуда“ има везе са лажним идентитетом под којим се крио некадашњи предсједник Републике Српске Радован Караџић. Капорова тврди да су званични представници тужилаштва неаргументовано и произвољно дали изјаве о томе […]

недеља, јун 24, 2012 / 11:10

Удовица српског писца Моме Капора, Љиљана саопштила је да су неистине информације Тужилаштва за ратне злочине Србије да Капоров цртеж у књизи „Има чуда, нема чуда“ има везе са лажним идентитетом под којим се крио некадашњи предсједник Републике Српске Радован Караџић.

Капорова тврди да су званични представници тужилаштва неаргументовано и произвољно дали изјаве о томе да је њен покојни супруг Момо Капор 2002. године урадио цртеж за књигу дјечијих пјесама Радована Караџића "Има чуда нема чуда", који наводно представља самог Радована Караџића у вријеме док се крио под псеудонимом "доктор Дабић".

"Да су се макар мало распитали, добили би од мене и од упућехих доказе да је цртеж који је Момо Капор направио, а који њима личи на Радована Караџића, мој покојни супруг насликао пре више од 15 година и да се међу његовим цртежима могу пронаћи још многи који илуструју ликове из свакодневног живота, па и лик ‘старца са шеширом’, који постоји у много верзија", навела је Капорова.

И генерал Небојша Павковић, који се налази у хашком притвору, поручио је преко свог адвоката да није тачно да има везе са скривањем Ратка Младића.

Адвокат Александар Алексић, поводом изјаве тужиоце Владимира Вукчевића да би један од могућих Младићевих јатака могао бити Павковић, рекао је за Б92 да није јасно по ком закону је генерал Павковић као начелник генералштаба у то вријеме био надлежан по било ком основу за пензионисаног генерала Младића.

"Ја сам се чуо телефоном са њим и овластио ме је да у његово име кажем да ништа што је господин Вукчевић рекао, а тиче се генерала Павковића, није истина, да за то постоје докази, те да је генерал Павковић спреман да да изјаву тужилаштву за ратне злочине у вези са тиме што је било речено на конференцији за штампу", истакао је Алексић.

Генерал у пензији Небојша Павковић налази се у Хагу, гдје је првостепеном пресудом осуђен на 22 године затвора због ратних злочина почињених на Косову и Метохији.

На конференцији за новинаре српског Тужилаштва за ратне злочине о откривању мреже која је помагала у скривању Младића и Горана Хаџића, речено је да Капоров цртеж веома лични на лик доктора Дабића, у који се прерушио Караџић док се скривао, као и да би Павковић могао бити један од јатака Младића.0 КОМЕНТАРА

 1. Бруно свакога дана у сваком погледу све више импресионира безумљем. Мислио сам да је злочин новинарског извјештавања које потиче на рат врх, али он са лакоћом помјера љествицу

 2. Два моронска идиота, монтинигерско говно вукчевић и ова хрватчина усташа векарић у климаксу антисрпске хистерије!
  Још мало па ће вратити ломаче, ко њихови узорити поглавари из ватикана, а спаљиваће свако дијете које је и на ТВ гледало Радована и Ратка јер је то за њихову папску мисију јерес!

 3. Ovo što je rammstein napisao je preblag komentar,Srbi,odnosno likovi koji odradjuju posao u ime njih,mi se gade,toliko podaničkog,da prelazi sve granice i ne zaslužuje komentar.Otkud hrabrost ovom degeneriku da i spomene Kapora,mislim…

 4. PLEME MOJE SNOM MRTVIJEM SPAVA

  Uffff… pobogu, narode serbski, pa Kapor je takva intelektualna i umjetnička gromada da je jeres na njega se baciti i ružom a kamoli ovakvim klevetama!

  Sa kojim pravom ovi mali i ništavni ljudi uopšte i govore o Velikom Čovjeku; o Momi Kaporu?

  Gdje je SANU, gdje je Udruženje književnika Srbije, gdje su srbski intelektualci, gdje je srbska javnost, zar jedan Momo Kapor nema nikoga u našem narodu da ga mrtvog zaštiti od bezobraznika osim njegove supruge!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *