Либија – Опет им крив покојни пуковник Гадафи

Власти су оптужиле присталице покојног пуковника Гадафија за слање три аутомобила-бомбе у престоницу Триполи и смрт двоје људи јуче рано ујутро.  Био је то први такав напад од збацивања бившег режима прошле године. Догодио се док су верници ишли на јутарње молитве. Према полицијским изворима, бомбе су активиране мобилним телефоном. Жртве су двојица младића у […]

понедељак, август 20, 2012 / 20:20

Власти су оптужиле присталице покојног пуковника Гадафија за слање три аутомобила-бомбе у престоницу Триполи и смрт двоје људи јуче рано ујутро.

 Био је то први такав напад од збацивања бившег режима прошле године. Догодио се док су верници ишли на јутарње молитве. Према полицијским изворима, бомбе су активиране мобилним телефоном. Жртве су двојица младића у двадесетим годинама. Они су се возили крај Женске полицијске академије, баш у тренутку када су одјекнуле две експлозије.

Званичницима су криви Гадафијеви људи, које сумњиче за ширење страха и подривање демократије у земљи.

„Сматрам помогаче бившег режима у потпуности одговорним за ову кукавичку акцију“, казао је заменик министра унутрашњих послова Омар ал Кадрави.

Према властима, Гадафијеви лојалисти користили су и раније баш такав експлозив и тактику. До сада, иначе, нико није преузео одговорност за напад, у којем је и рањено троје људи.

Либију је запљуснуо талас насиља током рамазана, убрзо после мирног преношења власти на нову владу проистеклу из јулских избора. Међународни комитет Црвеног крста прекинуо је активности у Бенгазију и Мисрати, пошто је једно њихово одељење нападнуто бомбама и ракетама. Уз то, остаје непозната судбина седморице Иранаца отетих у Бенгазију.

Раније током месеца, у полицијској акцији недалеко од Триполија убијена су тројица осумњичених за припрему бомбашких напада, док је неколицина њихових саучесника побегла.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *