ЛДП: Коштуница и Човић не шетају за Ђинђића јер их нисмо звали

Све странке бившег ДОС одазвале су се позиву ЛДП да 12. марта учествују у “Шетњи за Зорана” поводом обиљежавања 10-годишњице убиства премијера Србије Зорана Ђинђића, изјавио је за “Блиц” Иван Андрић, потпредсједник либерала. Он је додао да од лидера ДОС позив једино није упућен Војиславу Коштуници и Небојши Човићу. У „Шетњи за Зорана“ биће и […]

четвртак, март 7, 2013 / 09:11

Све странке бившег ДОС одазвале су се позиву ЛДП да 12. марта учествују у “Шетњи за Зорана” поводом обиљежавања 10-годишњице убиства премијера Србије Зорана Ђинђића, изјавио је за “Блиц” Иван Андрић, потпредсједник либерала. Он је додао да од лидера ДОС позив једино није упућен Војиславу Коштуници и Небојши Човићу.

У „Шетњи за Зорана“ биће и многе јавне личности

– Странке некадашње Демократске опозиције Србије само дају логистику, док ће то бити грађанска шетња посвећена Ђинђићу – рекао је Андрић.

Он је навео да су бројне личности из јавног живота, као и невладине организације које су подржавале Ђинђића најавиле учешће у активностима посвећеним некадашњем премијеру Србије.

Он је најавио да ће шетња кренути из Симине улице, гдје је било сједиште ДОС, а сада је страначка централа ЛДП.

– На Теразијама ће нам се прикључити присталице ДС – додао је Андрић.
Планирано је да се прво прошета до зграде Владе Србије, односно до мјеста где је Ђинђић убијен, а послије тога се иде на гроб премијера.

Упитан зашто ЛДП није позвао Коштуницу и Човића, Андрић је нагласио да они нису заслужили да се нађу у тој шетњи.

– Коштуница је радио против Ђинђићеве владе. Све док се не расвијетли политичка позадина Зорановог убиства, која сигурно постоји, Коштуници није мјесто у шетњи. Одбио је да иде на суд и изјасни се о околностима тог атентата, а неки његови блиски људи су привођени у вријеме акције „Сабља” – рекао је Андрић.

Како „Блиц” сазнаје у ЛДП, учешће у шетњи за Зорана од јавних личности већ су, између осталих, најавили: Латинка Перовић, Јелисавета – Сека Саблић, Пуриша Ђорђевић, Борка Павићевић, Јован Ћирилов, Драган Великић, Горан Марковић, Бобан Скерлић, Лазар Стојановић, Лена Богдановић, Милош Васић, Стеван Филиповић, Јелена Богавац…

У Влади Србије још нису прецизирали активности 12. марта на дан убиства Ђинђића. Поједини чланови Владе ће, како наводе наши извори, одати пошту убијеном премијеру код спомен-плоче на месту Ђинђићевог убиства. Засад није предвиђена нека посебна сједница кабинета Ивице Дачића у знак сјећања на Ђинђића.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *