Лагумџија: САД не дају мирно раздруживање

САД неће дозволити никакво мирно раздруживање у БиХ, а свако играње територијалном цјеловитошћу је ништа више до губљење времена, тврди министар спољних послова БиХ Златко Лагумџија да му је речено америчкој администрацији. Tакав став, како тврди Лагумџија, бројни представници америчке администрације су му пренијели претходних дана током његовог боравка на конвенцији Демократске странке у Шарлоту. […]

субота, септембар 8, 2012 / 15:31

САД неће дозволити никакво мирно раздруживање у БиХ, а свако играње територијалном цјеловитошћу је ништа више до губљење времена, тврди министар спољних послова БиХ Златко Лагумџија да му је речено америчкој администрацији.

Tакав став, како тврди Лагумџија, бројни представници америчке администрације су му пренијели претходних дана током његовог боравка на конвенцији Демократске странке у Шарлоту.

Уколико би се то, ипак, догодило највећи губитници ће бити они који први крену у тако нешто, рекао је Лагумџија и додао да је своје саговорнике упознао са актуелном друштвено-политичком ситуацијом у БиХ.

Лагумџија је рекао да је на исту подршку наишао и код републиканаца и код демократа, када је у питању “будућност и одрживост”, као и убрзавање њеног пута, пре свега, у НАTО, а потом и европским интеграцијама.

Према његовим ријечима, “сви са којима се срео дијеле један став”.

"Tо је да се свако играње територијалном целовитошћу БиХ не може никако другације завршити него као губљење времена, у којем ће највећи губитници бити они који први крену у тако нешто”, рекао је Лагумџија за сарајевски “Дневни аваз”.

Он је лидеру СДА Сулејману Tихићу и предсједнику Српске Милораду Додику, које назива “новоуспостављеном турбо-дизел коалицијом”, поручио да “слободно могу да забораве” намеру да у наредних мјесец дана припреме терен за мирно раздруживање БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *