Кустурица најавио почетак снимања филма са Моником

Прослављени српски режисер Емир Кустурица најавио је да ће 15. јуна у Требињу почети снимање филма са Моником Белучи, чији је радни назив „Љубав и рат“. Намјера је да први дио снимања траје до 1. јула. Тада ће бити направљена пауза од три седмице због припрема за даље снимање. "Онда снимамо јули, август, септембар и […]

недеља, март 31, 2013 / 17:59

Прослављени српски режисер Емир Кустурица најавио је да ће 15. јуна у Требињу почети снимање филма са Моником Белучи, чији је радни назив „Љубав и рат“.

Намјера је да први дио снимања траје до 1. јула. Тада ће бити направљена пауза од три седмице због припрема за даље снимање.

"Онда снимамо јули, август, септембар и октобар…", рекао је Кустурица, нагласивши да су финансијска средства обезбијеђена.

Кустурица је најавио да ће пробе опере "На Дрини ћурпија" у новом позоришту у граду од камена почети у јануару наредне године, те прецизирао да ће тиме из Вишеграда кренути громогласна најава културе и препорода Републике Српске.

Кустурица је појаснио и да ће у наредне три године снимати филм о трговини људским органима на Косову и Метохији, као једној од највећих тема овог вијека.

"Идеја је сценарио моје кћерке који је заправо написан у оном добу када смо сви били збланути, а онда полако схватали да је то можда и највећа тема овог вијека", објашњава Кустурица.

Српски режисер остаје при идеји да филм снима у Русији, а радња која се односи на Косово и Метохију биће снимљена на неком другом мјесту.

О том филму говорио је и учесницима "Вивалди форума", одржаном током викенда на Мећавнику, када је испричао да дуго пише роман који се зове "Драги мој Фјодоре".

Тада је открио да је главни јунак наш човјек који годинама живи у Паризу и сања о томе да интерперетира Достојевског и направи "Злочин и казну", а на том путу преко Санкт Петербурга доћи ће и до Косова и Метохије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *