Купљен дио Билећанке за потребе текстилне индустрије

Привредно друштво „Никола Тесла“ из Бање Луке купило је данас дио бившег производног погона „Билећанка“ у којем ће бити центар за обуку за рад у текстилној индустрији у Херцеговини. Вршилац дужности директора Привредног друштва Драган Вучетић рекао је Срни да ће тај погон бити опремљен новим машинама и да би обука најмање 2.000 људи требало […]

среда, децембар 26, 2012 / 14:45

Привредно друштво „Никола Тесла“ из Бање Луке купило је данас дио бившег производног погона „Билећанка“ у којем ће бити центар за обуку за рад у текстилној индустрији у Херцеговини.

Вршилац дужности директора Привредног друштва Драган Вучетић рекао је Срни да ће тај погон бити опремљен новим машинама и да би обука најмање 2.000 људи требало да почне у марту наредне године.

Њемачка текстилна индустрија у источној Херцеговини намјерава да отвори један кластер од 2.000 радних мјеста.

"У погону `Билећанка` за нашег стратешког партнера провешћемо вишемјесечну обуку кадрова да би на тај начин постигли високу продуктивност и обезбиједили трајни опстанак инвеститорима на овим просторима", истиче Вучетић.

Нова радна мјеста требало би да буду отворена на подручју Требиња, Билеће, Берковића, Невесиња и Љубиња, гдје су данас почели да раде пријавни центри у којима се могу евидентирати заинтересовани радници.

Вучетић је истакао да влада велика заинтересованост за рад у текстилној индустрији, тако да се може очекивати да се пријави више од 2.000 заинтересованих, колико је и потребно да би се провела обука.

Влада Републике Српске у октобру је основала Привредно друштво "Никола Тесла" које се бави производњом, примијењеним истраживањем и експерименталним развојем.0 КОМЕНТАРА

 1. Dajbože da griješim, ali ovo smrdi na prevaru. Direktor firčijev savjetnik i da bude dobro. Dobro će svakako biti, ali lopovima režimskim. Nema nama providnog dana dok on ne bude iza bravesa bukagijama na nogama.

 2. Људи шта је ово: Толике фирме пропадале, да би се одједном појавило неко удружење да покупи све раднике од претходно затворених. одједном да потече мед и млијеко, ко су ови изненадни спасиоци, има ли неко неки трач

 3. Pa, plan je jednostavan:2000 „radnih mjesta“ treba da privuče oko 6000-7000 hiljada najmanje, birača za izbore 2014.To je stara taktika ove sekte na vlasti-laže,mulja,obećava,lobira-tako će proći i 2013 u „obuci“ i iščekivanju njemačke investicije,pa još malo i eto ga-izbori 2014,patriotizam,presijecanje vrpci…primanje viška radnika,pripravnici,obećanja . . .kad izbori prođu narod ošišan beee,beeee

 4. Kakvi izbori?Stoka to zaboravi do izbora. Njima treba sada mir, neizlazak na ulicu, njima treba da drogiraju Hecegovce da zaspu i sanjaju bolja vremena. Drogiraju narod obećanjima, uljuljkavaju gladne stomake dajući im šarene laže. Sjećate li se naftnih bušotina?
  Svete bandere!!!Oni plaćaju bigere da izmisljaju prevare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Gebels je maca u odnosu na ove režimske gebelse!

 5. Teško je narodu ugoditi, Srbima pogotovo a Krajišnicima vala nikako.

  Ovaj profa Vučetić je doktorirao na zupčanicima u Njemačkoj, u Ahenu i dio je projekta električnog automobila koga će na ljeto kupiti DHL – njemačka pošta. Potpun nov opn sors koncept u automobilskoj industriji. Šparta čovjek uzduž i poprijeko Evrope u potrazi za potencijalnim partnerima za nov auto.

  Dobre veze na zapadu, fantastična radna energija i činjenica da Evropa bataljuje saradnju sa kineskim tekstilcima – dovode ga do šivaćih mašina i naših žena koje su spremne raditi po 10 sati dnevno za 400-500 maraka.

 6. Pa crni exu, govno smrdi.Druga stvarje što tebi mirišši firčijev drek. Pa Krajišnisi su vidjeli kako pronadjoše naftu u našim poljima o kojoj si ti opet ode pjevao, pa porušiše joj fabrike i poništiše privredu, pa predade jasenovačku gradju, pa stotine hiljada ostavi bez posla, pa poljaa i sela opustiše, škole isprazniše, …
  A taj jado Vučetić je firčijev savjetnik, i mi ga plaćamo, a čemu ga savjetuje osjetimo na svojoj koži.
  Nego, exz, mislio sam da si samo pogan čvjek, ali si i gluuuup i preglup.
  Sjeti se bolan kliko si puta pjevao o Libermanu, falio se kako firči može da ga u svakom momentu zovne upita za familiju… i sl sranja si izvaljivao- Pa bolan de se malo raspitaj. Imam prijatelja Izraelca D.Velikog privrednika u Rusiji. On mi je rekao da je to ljudski šljam, da će nam lapiti pare i pare, da taj nema jere i granice, da je prevarant. I, bi tako. Ostašmo kratkih rukava. Pa poslušaj jednom: Uz firčija su samo neljudi, hulje, smradovi, kriminalci, ološ, …

 7. ex-1978, 27.12.2012. 07:05:49
  ja sam se pitao jesi li fukara ili budala a sad vidim da si i fukara i budala.taj vucetic je u hercegovini poznat kao veliki investitor samo sa cijim parama?prije 10tak godina je u berkovice dovukao raspadnutu njemacku hladnjacu, u trebinju napravio par hektara plastenika kao i u popovu polju i od svega je uzgor jos samo hladnjaca a i ona ne radi niti je radila.kad sam vidio prezime pomislio sam da mi je odnekud poznato pa na tb danas procitah da je to taj „investitor“
  a sad treba da napravi fabriku automobila i da od njega kupuje DHL?ako dhl od njega kupi automobile do ljeta za svoje potrebe ja cu pojesti bar jedan manji seraf jer citav auto ne mogu.
  umjesto da nas farbas bilo bi pametnije ako si vec dobar sa precjednikom da vidis odakle mu pare nesto mi se cini da bi opet mogfle biti nase koje je pojela maca.

 8. herc64 ma zajebava se ex-1978 ne loži se! Nego, ovo je potez Vlade RS koji će definitivno dovesti do „narodnog ustanka“ u Hercegovini – do nove Nevesinjske puške!Pretpostavljam da će scenario biti sličan dosadašnjim Vučetićevim projektima. Znači velika medijska pompa, korištenje ministra (nekada Bratića) Kovačevića kao svakodnevni dekor, siguran sam da će radnici krenuti na obuke, da će primiti pola prve zarađene plate, a onda će g-din Vučetić dobiti podsticaj od Zavoda za zapošljavanje u međuvremenu će dobiti još jedan kredit od IRB i onda će definitivno reći ZBOGOM Hercegovino! Jebote taj lik je u prethodne 4 godine izvaro sve po Hercegovini. Pa niko neće ni da se upita kako IRB može odobriti kredit preduzeću Dragan Vučetića -PELLETS D.o.o. Ljubinje u iznosu od 1.298.000 KM, a koje nikada u stvarnosti nije ni postojalo?! Šta je sa podsticajnim sredstvima za izgradnju Hladnjače u Berkovićima – tako pompezno je sa Bratićem postavljao kamen temeljac i obećavao da će „OPET UZ POMOĆ VLADE“ zaposliti najmanje 50 radnika da će Berkovići postati centar Hercegovine.Treba li napomenuti da hladnjača nikad u stvari nije ni počela sa radom! U nevesinju kupio državnu pilanu, opet dobio sredstva od Vlade, ni jednu platu nije isplatio radnicima i takav čovjek će da zaposli 2000 radnika?! Još nešto što „smrdi“ u ovoj priči – na sajtu Ministartsva enrgetike RS postavljeno je obavještenje da se prijave tekstilni radnici s ciljem „pravljenja baze“ nigdje se ne spominje obuka ni početak rada tih silnih fabrika, dok se ovuda po Hercegovini uveliko spominje i obuka i početak rada najkasnije do juna 2013?! I na kraju mislim da bi trebalo da se pokrene neka inicijativa za ukidanje Zavoda za zapošljavanje RS. Besmisleno je da postoji Zavoda kada Vlada RS osniva preduzeće NIkola TEsla, pa se prijave za zapošljavanje podnose u kancelarijama opštinskih odbora SNSD-a, a ne kako bi valjda trebalo preko Zavoda za zapošljavanje. Na kraju opet da ponovim da je ovo ključni događaj koji će AkoBogDa pokrenuti novi Hercegovački ustanak!

 9. herc64 ma zajebava se ex-1978 ne loži se! Nego, ovo je potez Vlade RS koji će definitivno dovesti do „narodnog ustanka“ u Hercegovini – do nove Nevesinjske puške!Pretpostavljam da će scenario biti sličan dosadašnjim Vučetićevim projektima. Znači velika medijska pompa, korištenje ministra (nekada Bratića) Kovačevića kao svakodnevni dekor, siguran sam da će radnici krenuti na obuke, da će primiti pola prve zarađene plate, a onda će g-din Vučetić dobiti podsticaj od Zavoda za zapošljavanje u međuvremenu će dobiti još jedan kredit od IRB i onda će definitivno reći ZBOGOM Hercegovino! Jebote taj lik je u prethodne 4 godine izvaro sve po Hercegovini. Pa niko neće ni da se upita kako IRB može odobriti kredit preduzeću Dragan Vučetića -PELLETS D.o.o. Ljubinje u iznosu od 1.298.000 KM, a koje nikada u stvarnosti nije ni postojalo?! Šta je sa podsticajnim sredstvima za izgradnju Hladnjače u Berkovićima – tako pompezno je sa Bratićem postavljao kamen temeljac i obećavao da će „OPET UZ POMOĆ VLADE“ zaposliti najmanje 50 radnika da će Berkovići postati centar Hercegovine.Treba li napomenuti da hladnjača nikad u stvari nije ni počela sa radom! U nevesinju kupio državnu pilanu, opet dobio sredstva od Vlade, ni jednu platu nije isplatio radnicima i takav čovjek će da zaposli 2000 radnika?! Još nešto što „smrdi“ u ovoj priči – na sajtu Ministartsva enrgetike RS postavljeno je obavještenje da se prijave tekstilni radnici s ciljem „pravljenja baze“ nigdje se ne spominje obuka ni početak rada tih silnih fabrika, dok se ovuda po Hercegovini uveliko spominje i obuka i početak rada najkasnije do juna 2013?! I na kraju mislim da bi trebalo da se pokrene neka inicijativa za ukidanje Zavoda za zapošljavanje RS. Besmisleno je da postoji Zavoda kada Vlada RS osniva preduzeće NIkola TEsla, pa se prijave za zapošljavanje podnose u kancelarijama opštinskih odbora SNSD-a, a ne kako bi valjda trebalo preko Zavoda za zapošljavanje. Na kraju opet da ponovim da je ovo ključni događaj koji će AkoBogDa pokrenuti novi Hercegovački ustanak!

 10. Volio bih da nešto od ovoga bude.Ovaj narod je zaslužio mnogo bolje od onog što mu se vraća.Poznajući ovu kliku što vlada moram se zapitati šta su sada naumili.Iskustvo govori da nikad ozbiljno nisu ni mislili na narod i njegovo dobro,već isključivo o sitnosopstveničkim interesima.Hajde da vjerujemo da je i njima proradila savjest i da su im namjere poštene.Vreme će pokazati.Sumnju na sve baca činjenica da se zainteresovani radnici trebaju javljati u sjedišta SNSD,stranke koja je najzaslužnija za sve negativno što danas proživljavamo.Zašto to nije organizovano u službama opštinske administracije,što je prirodno?

 11. Exu, evo zvao Liberman , pozdravlja magarčinu koja je povjerovala u njegove dobre namjere.Neka nam firčijevih stogodišnjih savjetnika koji nas muzu, koji su nam lapili onoliko koliko bismo mogli da podignemo penzije 100 %.A, gdje su advokatske kancelarije bjelosvjetske, igokee , prestavništva i agencije, emiri, lažanski, kesići i galijaševići, ranke i rakulji, seratori i akademici, vladike i popovi, helikopteri i avioni, farbe za kosu i ćurguzove brkove, parendije, cece i kravice, ….
  Pet dana ne bi se spisak napisao, jer što firčiju pade napamet, to ni sultani carigradski, ni carevi austrougarski, ni svi naši neprijatelji zajedno nisu bili kadri da smisle kako da nas počisti. Počistio mu djavo kućnu listu!

 12. …Обећаће се нова радна места, коридори, фабрике авиона, аутомобила, ски центри, кондоми за вишекратне употребе… Анестезирана и препарирана нација ће то прогутати. Ја и мени слични нећемо. Ми никада нећемо пристати…

  Travničanin, 27.12
  Sumnju na sve baca činjenica da se zainteresovani radnici trebaju javljati u sjedišta SNSD,stranke koja je najzaslužnija za sve negativno što danas proživljavamo.Zašto to nije organizovano u službama opštinske administracije,što je prirodno?

  Нема ту више никакве сумње! Прљава игра се игра отворених карата.
  Отворено се иде на цепање,поделу и завађање ово шаке јада од народа што је остало. НА ЊИХОВЕ И ОСТАЛЕ!
  Није тешко замислити сцену ако и када по овом питању неко уђе у њихове просторије. Ту ће бити најмање или готово нимало речи о запослењу.
  Да зло буде још веће овим се и младе надолазеће генерације уче снисисходљивости,полтронисању,зомбирању,неслободи…до нивоа псеће послушности и оданости, а зашто, за комад већ оглодане кости.

 13. Господин Вучетић је и савјетник предсједника несретне Р.С. аутомобили на ел.погон трба да се производе у „Новом Јелшинграду“,а нека ми неко објасни,ко се раѕумије у машинство,пошто је госп.Ђурић,директор Г.П.“Крајина“ која је власник „Јелшинграда“ грађевинац,а већински власник обоје „Калдера“дакле конобар,који алати,пресе за обликовање лима,кооперанти без којих се не може,и други који учествују у тој производњи,могу одрадити тај посао са само 300 ком.годишње произведених аутомобила,која је исплативист тог програма?Циљ је бацање прашине у очи народу како се имају добре намјере,узеће се још нешто пара из И.Р.Б. ако је што истало,а и да су намјере искрене,одавно би електроаутомобил заживио,али не може од нафтног лобија,ми смо фаце па ће мо га произвести?
  Приједор -потписујем

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *