Куда иду бивши министри: Неко амбасадор, неко директор

Док будући министри чекају да преузму ресоре полиције, здравља, просвјете и пољопривреде, они у оставци спремају се на нове функције, преноси РТРС. Неки се враћају на предминистарска радна мјеста, а неки ће започети и нову каријеру. Незванично, досадашњи министри здравља и социјалне заштите и просвјете и културе ће у дипломатију и то Ранко Шкрбић на […]

среда, март 6, 2013 / 10:06

Док будући министри чекају да преузму ресоре полиције, здравља, просвјете и пољопривреде, они у оставци спремају се на нове функције, преноси РТРС.

Неки се враћају на предминистарска радна мјеста, а неки ће започети и нову каријеру.

Незванично, досадашњи министри здравља и социјалне заштите и просвјете и културе ће у дипломатију и то Ранко Шкрбић на упражњено мјесто амбасадора у Београду, а Антон Касиповић у Загребу.

Шкрбић ову информацију није ни потврдио, али ни демантовао.

– Било је неких размишљања на ову тему, али ништа конкретно – каже за РТРС Ранко Шкрбић министар здравља и социјалне заштите Републике Српске у оставци.

Хоће ли и он у амбасадоре, министар просвјете у оставци није желио пред камерама.

А Станислав Чађо потврдио је да ће министарску столицу замијенити директорском и то у фирми “Техногас” из које је дошао у Владу.

Мирослав Миловановић, по струци ветеринар, из кабинета министра пољопривреде сели се у страначке воде.

Посветиће се бијељинском СНСД-у.

– Пред нама су изазовна времена и ја желим да у градском одбору држим под контролом, а то је једино могуће, ако нисам дио владе – каже Миловановић.

Бакира Ајановића министра трговине и туризма Републике Српске нико, тврди, чак ни телефоном није обавјестио да више неће управљати ресором трговине и туризма.

Не буде ли више министар, враћа се на стари посао.

– Министар од данас до сутра, Тако сам се и прошли пут, кад више нисам био министар, вратио на хирургију, тамо гдје и припадам – рекао је Ајановић за РТРС.

Наредни ангажман премијера у оставци за сада није познат.

На спекулације да ће бити гувернер Централне банке БиХ или један од министара у Савјету министара, без одговора.



0 КОМЕНТАРА

 1. Из поверљивих извора:

  Анте иде да умири Домагоја Маргетића, а коцкасти да види може ли се шта око београдског „Конграпа“.

 2. Ко се то још брине за бивше министре? Људи остају, као војска, на задатку. „Просвјетар“ ће на каљење у ЕУ, тек толико да покаже људима у ЕУ како ништа нису знали од Болоње. Он је, иначе, „студирао“ годинама у НН БЛ тако да се у Болоњу разумије врло квалитетно. Одатле је, понијевши сво своје научно и стручно искуство, научио читаву нацију, или државу, како се школују високостручни кадрови, све по неким шупицама и разним шталицама. „Коцкасти“ мора ићи у Београд као човјек од повјерења јер, вјероватно, још није завршена „рефена“ око плаћања рачуна за услуге ВМА, Ургентног центра, разних дозвола, професора итд., односно прича која се зове – ИМТ. „Техничар“ остаје техничар! ММ-у како је неко рекао да је постао министар, тако је сада прича и да није министар. Човјеку је битно да му неко разјасни да ли је власник или сувласник предузећа које се води на њему и да му неко каже колико је дужан по основу кредита (можда је неко, у међувремену, нешто „одвадио“).

 3. Nije ni cudo sto RTRS ima drastican pad gledanosti.Ovo objavljuju nakon Respekta, BNTV i jos mnogih drugih medija.
  Oni jedini nisu znali da ce Cvijaovicka biti mandatarka za sastav nove Vlade. Sramota za javni servis.

 4. Republika Srpska nije Rankova Svinjarija

  Čitajući izjave Ministra zdravlja, Ranka Škrbića, u posljednje vrijeme možemo se samo diviti takvom kadru i strčnjaku i naučnjaku. Koliko dotični zna o ODGOVORNOSTI može se vidjeti po navodnim smjenama koje je uradio po principu eto ja neću ići sa scene kao NAJLJEPŠI, NAJPAMETNIJI I NAJBOLJI smjenit ću odgovorne za ovakvo kratastofalno stanje u zdravstvu i objavi smjenu direktora bolnice Kasindol i bolnice Nevesinje. A kad mu rekoše da on rukovodi bolnicama te da je i on odgovoran dotični reče pa nisam ih smijenio „direktoru bolnice Nevesinje je istekao mandat a izvršili smo tehničku reorganizaciju i promjenu naziva bolnice Kasindol pa je zbog toga bilo potrebna promjena“. PA NAJLJEPŠI, NAJPAMETNIJI I NAJBOLJI MINISTRE „ je si li smijenio ili je ljudima istekao mandat ?“-na što liče te SVINJARIJE KOJE SI PRAVIO U ZDRAVSTVENOM SISTEMU.

 5. Politička ambicija jednog poluintelektualca zapravo i nije politička. Ona se sastoji samo u tome da se čovek kroz politiku obogati i da se na visokim položajima progospodi. On ne zna ni za kakve više i opšte ciljeve… On uopšte ne razume i ne ceni duhovne vrednosti jer, pored školskog obrazovanja, nema kulturnih i moralnih kvaliteta… Školska diploma, kao ulaznica u krug inteligencije, dala mu je preterano mišljenje o sebi samom. U društvenoj utakmici, taj diplomirani primitivac bori se bez skrupula… On potiskuje suparnike nemilosrdno, kao da nisu živa bića, nego materijalne prepone.Oni ne shvataju politiku kao službu, već kao priliku za samoisticanje… Ta njihova ambicija, neobuzdana i u praznom govoru rasplinuta, bila je glavni uzrok nedaća našeg naroda… Politički obrazac u Srba ima dosta nedostataka koji se ogledaju u familijarnosti i isuviše personalizovanim odnosima ljudi na vlasti, kumstvu i ličnim odnosima u strankama, stalnom isticanju prava a izbegavanju dužnosti prema sebi i drugima…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *