Кривична пријава против управе Бобар банке

Повјериоци и депоненти Бобар банке, којима су у банци имали више од осигураних 50.000 КМ, најављују кривичне пријаве и тужбе против одговорних особа у Бобар банци које су, како кажу, дозволиле да се банка нађе под принудном управом. Светозар Михајловић, директор бијељинског предузећа „Дуван“, коме је ликвидациона управа Бобар банке признала потраживање од 465.000 КМ, […]

четвртак, април 2, 2015 / 18:46

Повјериоци и депоненти Бобар банке, којима су у банци имали више од осигураних 50.000 КМ, најављују кривичне пријаве и тужбе против одговорних особа у Бобар банци које су, како кажу, дозволиле да се банка нађе под принудном управом.

Светозар Михајловић, директор бијељинског предузећа „Дуван“, коме је ликвидациона управа Бобар банке признала потраживање од 465.000 КМ, каже да се ово предузеће неће тако олако одрећи тешко зарађеног новца.

„Покушаћемо да заједно са другим повјериоцима Бобар банке организујемо окрупњавање тужбе, како бисмо извршили што већи притисак на ликвидациону управу Бобар банке. Нећемо дозволити да се све ово отегне унедоглед и да постепено падне у заборав“, каже Светозар Михајловић.

Кривичне пријаве против одговорних особа у Бобар банци већ припремају град Требиње и Дистрикт Брчко, којима је у овој банци блокирано укупно око 25 милиона КМ, због чега су се ове локалне заједнице суочиле са огромним финансијским проблемима.

Судећи по недавним изјавама ликвидационог управника Бобар Банке Милета Максимовића, ликвидациона управа ће се у овој години углавном бавити наплатом пласираних кредита и враћањем око 50 милиона КМ Агенцији за осигурање депозита БиХ. Поступак намирења крупних штедиша и повјерилаца, како сада ствари стоје, могао би трајати годинама, са малим изгледом да у потпуности буду и намирени. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *