Ковач: Дистрикт Сарајево немогућа варијанта

Начелник општине Источна Илиџа Предраг Ковач поручио је данас да је дистрикт Сарајево „немогућа варијанта“, јер је идеја о таквом уређењу апсолутно неприхватљива становницима Источног Сарајева.  Он је на конференцији за новинаре у Источном Сарајево рекао да причу о дистрикту Сарајево увијек пред локалне изборе "потежу" партије из Федерације БиХ, истичући неопходност преуређења БиХ. Ковач […]

уторак, август 7, 2012 / 14:20

Начелник општине Источна Илиџа Предраг Ковач поручио је данас да је дистрикт Сарајево „немогућа варијанта“, јер је идеја о таквом уређењу апсолутно неприхватљива становницима Источног Сарајева.

 Он је на конференцији за новинаре у Источном Сарајево рекао да причу о дистрикту Сарајево увијек пред локалне изборе "потежу" партије из Федерације БиХ, истичући неопходност преуређења БиХ.

Ковач је напоменуо да БиХ постоји и да има Устав дефинисан Дејтонским мировним споразумом, што је у овом тренутку прихватљиво за све народе и грађане у БиХ.

"Највећи број грађана Источног Сарајева су становници пријератног Сарајева, који би, да су имали икакве услове да остану да живе у федералном Сарајеву, то и учинили. Међутим, људи су изашли из федералног Сарајева, веома често у бесцијење продали имовину и граде свој град, који се зове Источно Сарјево и који је у Републици Српској, гдје се осјећају безбједно и желе да живе", рекао је Ковач, који је и замјеник предсједника СДС-а.

Он је напоменуо да се СДС, међутим, залаже за преуређење Српске, која је, како каже, у овом тренутку веома централизована.

На данашњој конференцији за новинаре у Источном Сарајеву представљен је кандидат СДС-а за начелника општине Власеница Драгослав Тодоровић, који је, између осталог, рекао да ће се, уколико дође на власт, залагати за јачање малих и средњих предузећа у тој општини.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *