Косово се нада да ће сутра добити признање УЕФА

Званичници Фудбалске федерације Косова изјавили су да очекују од сутра постану чланица УЕФЕ, тврдећи да би затим Косово убрзо могло да буде прихваћено и у чланство ФИФЕ. Конгрес УЕФА, одржава се сутра у Будимпешти, где ће у службеној посјети данас бити и косовски премијер Иса Мустафа. Његова посјета је билатерална, али се не искључује да […]

понедељак, мај 2, 2016 / 15:34

Званичници Фудбалске федерације Косова изјавили су да очекују од сутра постану чланица УЕФЕ, тврдећи да би затим Косово убрзо могло да буде прихваћено и у чланство ФИФЕ.

Конгрес УЕФА, одржава се сутра у Будимпешти, где ће у службеној посјети данас бити и косовски премијер Иса Мустафа.

Његова посјета је билатерална, али се не искључује да ће Мустафа искористити боравак у Мађарској и за заговарање пријема Косова у европску фудбалску федерацију.

Генерални секретар Фудбалске федерације Косова Ерол Салиху рекао је приштинским медијима да су испуњени сви захтјеви Федерације да Косово буде примљено у ту међународну организацију.

"Мало је унапред рећи да смо сав посао урадили на најбољи могући начин у неколико месеци лобирања, испуњавања критеријума спортске федерације. Политика је одиграла своју улогу. Велики је успех што су званичници УЕФА И ФИФА показали спремност да на дневни ред ставе гласање о пријему Косова", рекао је Салиху.

Он додаје да је оптимиста и да је Косово година пред "важним, историјским тренутком за фудбал".

Салиху каже да Косово нема ваљану спортску инфраструктуру за међународне утакмице, али је увјерен да може да се уради више на томе, тако да тимови и репрезентација имају боље услове за међународна такмичења. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *