Кошаркаши воле марихуану

Према посљедњим истраживањима Свјетске антидопинг агенције из 2012. године, 70 одсто кошаркаша користи марихуану, а од тога 80 одсто су Американци.  Када се у НБА лиги играч први пут ухвати да је користио марихуану, добије једну утакмицу суспензије, други пут двије утакмице, а трећи пут, што је такође чест случај, драстичне су новчане казне, вишемјесечна […]

петак, јул 17, 2015 / 20:29

Према посљедњим истраживањима Свјетске антидопинг агенције из 2012. године, 70 одсто кошаркаша користи марихуану, а од тога 80 одсто су Американци.

 Када се у НБА лиги играч први пут ухвати да је користио марихуану, добије једну утакмицу суспензије, други пут двије утакмице, а трећи пут, што је такође чест случај, драстичне су новчане казне, вишемјесечна суспензија и одлазаак на лијечење.

Казне су ригоризиније у Европи, јер кошаркаша матични савез земље у којој игра аутоматски суспендује. Осим тога, по правилнику клубова и Савеза, финансијски могу да га казне и са по неколико стотина хиљада евра.

На нашим просторима најсвјежији је примјер Маркуса Вилијамса, који је конзумирао марихуану уочи прве утакмице финала плеј-офа против Партизана.

Прије њега познат је примјер Џејмса Гиста, бившег кошаркаша Партизана који је пао на допинг тесту приликом напуштања клуба из Хумске. Њему је првобитна суспензија била три мјесеца, а након што се жалио ФИБА, преиначена је у осам мјесеци казне.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *