Кошарац: Лагумџија дао подршку манипулаторима избора у Сребреници

Шеф Клуба делегата српског народа у Дому народа парламента БиХ Сташа Кошарац изјавио је Срни да је од предсједника СДП-а БиХ Златка Лагумџије очекивао да ће критиковати групацију која се бавила изборним инжењерингом у Сребреници, а не да ће им дати додатну подршку или назнаку да и на предстојећим општим изборима покушају да ураде нешто […]

четвртак, децембар 13, 2012 / 14:17

Шеф Клуба делегата српског народа у Дому народа парламента БиХ Сташа Кошарац изјавио је Срни да је од предсједника СДП-а БиХ Златка Лагумџије очекивао да ће критиковати групацију која се бавила изборним инжењерингом у Сребреници, а не да ће им дати додатну подршку или назнаку да и на предстојећим општим изборима покушају да ураде нешто слично.

"Нико повратницима не ускраћује право да гласају, али омогућавати некоме да гласа у мјесту у коме не живи је потпуно бесмислено", рекао је Кошарац данас, реагујући на Лагумџијину подршку плану за формирање коалиције цивилног друштва "1. март", односно кампање за регистрацију интерно расељених, избјеглица, прогнаника и повратника за опште изборе у Републици Српској 2014. године.

Он је подсјетио на чињеницу да су се за локалне изборе људи који не живе у Сребреници регистровали за гласање, док су се два дана након тога одјавили и отишли.

"Питање је колико такве људе уопште интересује Сребреница. Мислим да је то замка и да се нико није, ни политички, нити на било који други начин, усрећио манипулацијама у Сребреници", рекао је Кошарац.

Он је напоменуо да постоје Изборни закон БиХ, као и прописи на нивоу Републике Српске који уређују ту област.

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија подржао је данас план за формирање коалиције цивилног друштва "1. март", односно кампање за регистрацију интерно расељених, избјеглица, прогнаника и повратника за опште изборе у Републици Српској 2014. године.

Током данашњег састанка са активистима иницијативе "Гласаћу за Сребреницу" Алмиром Салиховићем, Зекеријахом Хаџићем, Нихадом Кадићем и Емиром Суљагићем, Лагумџија је истакао да је омогућавање гласа свима који то желе у њиховим пријератним пребивалиштима за СДП БиХ питање темељних вриједности и сигуран корак у правцу нормализације односа у БиХ.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *