Коринтијанс клупски фудбалски првак свијета

Бразилски Коринтијанс савладао је у финалном сусрету свјетског клупског првенства у фудбалу, које се игра у Јапану, актуелног европског првака лондонски Челзи, минималним резултатом од 1:0. Једини гол на утакмици, коју је судио турски судија Сунејт Сакир, постигао је у 69. минути Паоло Гуереро, након што је претходно савладан голман Петр Чех. Лондонски плавци имали […]

недеља, децембар 16, 2012 / 14:00

Бразилски Коринтијанс савладао је у финалном сусрету свјетског клупског првенства у фудбалу, које се игра у Јапану, актуелног европског првака лондонски Челзи, минималним резултатом од 1:0.

Једини гол на утакмици, коју је судио турски судија Сунејт Сакир, постигао је у 69. минути Паоло Гуереро, након што је претходно савладан голман Петр Чех. Лондонски плавци имали су више удараца у оквир гола противника, али напади енглеског представника нису уродили плодом.

Завршницу сусрета обиљежио је погодак Шпанца у дресу Челзија Фернанда Тореса, који је поништен због недозвољене позиције. У 90. минути искључен је стопер Челзија Гери Кејхил због оштрог старта на средини терена.

Челзи је тако пропустио прилику за титулу најбољег у неком међународном првенству у овој сезони, будући да су раније испали и из Лиге европских шампиона. Ово је уједно и други пораз у каријери новог тренера Челзија, Шпанца Рафаела Бенитеза, у финалима свјетских клупских првенстава.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *