Koнкурс за студенте: Шаљите текстове о корупцији у образовању

У склопу пројекта Превенција корупције у високом образовању кроз унапређење транспарентности на универзитетима у БиХ, Транспаренси интернешнал Босне и Херцеговине жели прикупити и објавити новинарске приче студената о корупцији у високом образовању. Наградни конкурс се расписује у категорији за текстове за штампане медијие, дужинеод 600 до 2000 ријечи. Двадесет (20) радова који буду задовољавали услове […]

понедељак, септембар 10, 2012 / 18:39

У склопу пројекта Превенција корупције у високом образовању кроз унапређење транспарентности на универзитетима у БиХ, Транспаренси интернешнал Босне и Херцеговине жели прикупити и објавити новинарске приче студената о корупцији у високом образовању.

Наградни конкурс се расписује у категорији за текстове за штампане медијие, дужинеод 600 до 2000 ријечи. Двадесет (20) радова који буду задовољавали услове конкурса биће објављени у специјализованом билтену који ће ТИ БиХ припремити и дистрибуисати с циљем јачања свијести студената и академске заједнице о проблему корупције у високом образовању. Три најбоља рада биће награђена новчаним наградама у износу од 500 КМ, а награде за остале објављене радове износиће 150 КМ.

Право пријављивања на конкурс имају сви студенти са подручја Босне и Херцеговине. Новинарски радови могу укључивати чланке, интервјуе, колумне, те истраживачке приче.

Сви радови морају бити уско фокусирани на тему корупције у високом образовању у Босни и Херцеговини, те написани у новинарском стилу.

Радови ће бити оцјењивани и бирани на основу компатибилности са захтијеваном темом, релевантности тема обрађених у радовима, стила и квалитета радова.

Рок за достављање радова и пријаву на наградни конкурс је 10.10.2012. године. Радови се достављају у штампаном формату или на ЦД-у, на адресу: Transparency international Босне и Херцеговине, Гајева 2, 78000 Бања Лука, са назнаком: Наградни конкурс за новинарске приче. Уз радове је неопходно доставити и потврду о статусу студента.

ТИ БиХ задржава право кориштења награђених радова у сврху промоције и подизања свијести о проблему корупције.

Резултати и списак одабраних аутора биће објављени 7 дана након завршетка конкурса. За све додатне информације обратите се на број телефона: +387 51 216 369.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *