Ко са нацистима спава: Десни сектор хоће да убије Порошенка

Десни сектор поручује украјинском предсједнику Петру Порошенку да неће успјети да побјегне из земље као свргнути претходник Јанукович, уколико поново дође до „револуције“, односно државног удара. Портпарол Десног сектора Артем Скоропадски запријетио је Порошенку да ће бити смакнут "у неком мрачном подруму" те да ће га убити групе младих украјинских војника или чланова "Националне гарде". […]

четвртак, јул 16, 2015 / 18:35

Десни сектор поручује украјинском предсједнику Петру Порошенку да неће успјети да побјегне из земље као свргнути претходник Јанукович, уколико поново дође до „револуције“, односно државног удара.

Портпарол Десног сектора Артем Скоропадски запријетио је Порошенку да ће бити смакнут "у неком мрачном подруму" те да ће га убити групе младих украјинских војника или чланова "Националне гарде".

Уколико се деси нова револуција, украјински предсједник и његове присталице неће моћи да оду – поручује Скоропадски.

Већ дуго у Украјини расту тензије између припадника Десног сектора и владиних снага на западу земље, али и на улицама Кијева.

Јединице радикалне организације "Десни сектор" често одбијају наредбе украјинског Министарства одбране и воде свој рат против устаника у Донбасу.

"Десни сектор" је организација наци-фашиста формирана 2013. године и регрутована из редова фудбалских навијача познатих као "ултрас".

Русија је оптужила припаднике "Десног сектора" за масакр у мају прошле године у Одеси, када су брутално убијене десетине људи на скупу против политике нових власти у Кијеву.

Десни сектор је био један од предводника такозване "Мајдан револуције", када је свргнут украјински предсједник Јанукович.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *