Кнежевић: Власт у Војводини изгубила легитимитет, под хитно на изборе

Потпредсједник Српске напредне странке Горан Кнежевић рекао је да је власт у Војводини изгубила легитимитет и да под хитно треба одржати и покрајинске изборе.  Кнежевић је, на конференцији за новинаре, рекао да је вријеме да предсједник Владе Војводине Бојан Пајтић поднесе оставку, с обзиром на то да је СНС на ванредним парламентарним изборима освојила девет […]

среда, март 19, 2014 / 15:29

Потпредсједник Српске напредне странке Горан Кнежевић рекао је да је власт у Војводини изгубила легитимитет и да под хитно треба одржати и покрајинске изборе.

 Кнежевић је, на конференцији за новинаре, рекао да је вријеме да предсједник Владе Војводине Бојан Пајтић поднесе оставку, с обзиром на то да је СНС на ванредним парламентарним изборима освојила девет пута више гласова од Демократске странке.

Он је рекао да је на нивоу Србије гласало више од три и по милиона грађана и да је СНС апсолутни побједник са 48,3 одсто. У Војводини СНС је освојила 46,3 одсто, а у Зрењанину 49,8 одсто грађана који су гласали.

Како је навео, цензус су прешле четири странке, а испод цензуса су ДСС, УРС и ЛДП.

"Све што о томе могу рећи јесте да жањете само оно што сте и сејали. Грађани Србије су овим послали јасну поруку о томе коме верују а коме не. У нашем Зрењанину, од 70 бирачких места, у 65 убедљива је победа СНС, у четири је победио Савез вовјвођанских Мађара, а на једном Нова демократска странка", додао је Кнежевић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *