Клизиште на аутопуту (како мислите којем?)

Због клизишта на аутопуту Градишка – Бањалука /Кутлешин гај/ на снази је обустава саобраћаја у зауставној и спорој траци, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске. Обустава саобраћаја трајаће до 22. јуна. У току је санација коловоза на магистралном путу Вишеград – Вардиште, па се саобраћај у дужини од 30 метара одвија једном траком, уз […]

четвртак, април 23, 2015 / 11:01

Због клизишта на аутопуту Градишка – Бањалука /Кутлешин гај/ на снази је обустава саобраћаја у зауставној и спорој траци, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Обустава саобраћаја трајаће до 22. јуна.

У току је санација коловоза на магистралном путу Вишеград – Вардиште, па се саобраћај у дужини од 30 метара одвија једном траком, уз повремене обуставе од 15 минута.

Предвиђено је да радови трају наредна три дана, а из АМС возаче моле да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току је санација дионице магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље, према граници са Црном Гором због чега ће више пута у току дана долазити до обуставе саобраћаја које неће трајати дуже од 30 минута.

Из АМС подсјећају да је на овој дионици на снази забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због радова на магистралном путу Невесиње – Мостар, дионица од ентитетске границе према Невесињу један на снази су привремене обуставе саобраћаја у трајању од 10 минута. Предвиђено је да радови трају до 20. маја.

Због изградње аутопутева Бањалука – Добој измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један – Прњавор, те дионицама магистралног пута Шешлије – Јоховац и Јоховац – Руданка.

На дионици магистралног пура од Бањалуке према Челницу, у мјесту Врбања због радова возила саобраћају наизмјенично једном траком. Планирано је да радови трају до 1. маја.

Због клизишта једном траком возила саобраћају на дионици магистралног пута Карановац – Угар, у мјесту Бочац, те регионалним путевима Укрина – Горња Вијака и Карановац – Митровић.

Клизишта су обуставила саобраћај и на регионалним путевима Прибој – Теочак – Сапна, дионица Годуш – Растошница, те Тузла – Докањ – Шибошница, на дионици Ловачки дом – Шибошница.

Повремене получасове обуставе саобраћаја због деминирања биће на снази на регионалном путу од Шеварлија према Придјелу Горњем, на подручју града Добоја, од 8.00 до 16.00 часова, те на путном правцу Поље – Подновље, на локалитету Горњи Божиновци пет, од 9.00 до 15.00 часова.

До повремених получасовних обустава саобраћаја долазиће на магистралном путу Сарајево – Олово у мјесту Средње од 8.00 до 15.00 часова и на регионалном путу Хаџићи – Игман, локација Црвене стијене, од 8.00 до 16.00 часова.

Због асфалтирања дионице магистралног пута Раштелица – тунел Иван – Подорашац возила ће данас од 8.00 до 17.00 часова саобраћати једном траком, уз повремене обуставе до 15 минута.

Актуелни су и радови на редовном одржавању магистралног пута Прозор – Јабланица због чега се успорено саобраћа.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У оквиру акције “Возило након зимских услова 2015″ стручне екипе Ауто-мото савеза данас ће у Новом Граду од 9.00 до 13.00 часова на улазу из правца Приједора, на Нестро пумпи бесплатно превентивно контролисати техничку исправност моторних возила на покретном техничком прегледу.

За сутра је најављен почетак акције “Смањи брзину, кривицу не можеш”, коју спроводе Ауто-мото савез Републике Српске и ауто-мото друштва у сарадњи са другим субјектима безбједности саобраћаја.

Овом превентивном акцијом жели се утицати на промјену ставова код возача о важности значаја поштивања ограничења брзине кретања возила.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *