Клинтон: Вријеме је да се планира транзиција у Сирији

Америчка државна секретарка Хилари Клинтон изјавила је данас да свет треба да ријеши како да оконча сукоб у Сирији и да почне да планира политичку транзицију у Дамаску. „Морамо да смислимо како да убржамо крај крвопролића и почетак транзиције,” рекла је Клинтонова после састанка са јужноафричком министарком спољних послова Маите Нкоана Машабане. „Морамо да почнемо […]

уторак, август 7, 2012 / 19:43

Америчка државна секретарка Хилари Клинтон изјавила је данас да свет треба да ријеши како да оконча сукоб у Сирији и да почне да планира политичку транзицију у Дамаску.

„Морамо да смислимо како да убржамо крај крвопролића и почетак транзиције,” рекла је Клинтонова после састанка са јужноафричком министарком спољних послова Маите Нкоана Машабане.

„Морамо да почнемо да разговарамо и планирамо шта ће бити дан пошто падне режим,„ додала је она, напомињући да „зна да ће се то догодити.”

Јужна Африка, која као нестална чланица овог мјесеца предсједава Савјетом безбједности УН, до сада није била спремна да подржи амерички и европски став о Сирији.

Она је прошлог месеца остала уздржана приликом гласања о резолуцији о увођењу санкција Дамаску истичући да и побуњенике треба позвати на мир.

Америчка државна секретарка је оцијенила да је ово веома тежак период за народ Сирије „који се налази у сред страшног насиља.„

„Они који покушавају да искористе несрећу сиријског народа шаљући агенте или терористе морају да схвате да то неће бити толерисано,” рекла је Клинтонова која ће после афричке турнеје отпутовати у Истанбул на разговоре о сиријској кризи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *