Киша није угасила све пожаре

Киша која је ноћас падала на подручју Херцеговине није у постпуности угасила све пожаре, па се на појединим пожариштима у Источном Мостару, Невесињу и Билећи и даље дежура. Начелник штаба Цивилне заштите Требиње Мирко Ћурић Срни је потврдио да су ватрогасци, припадници Цивилне заштите, Центра за газдовање кршом и јединице Хидролектрана на Требишњици успјеле јуче […]

четвртак, септембар 6, 2012 / 11:04

Киша која је ноћас падала на подручју Херцеговине није у постпуности угасила све пожаре, па се на појединим пожариштима у Источном Мостару, Невесињу и Билећи и даље дежура.

Начелник штаба Цивилне заштите Требиње Мирко Ћурић Срни је потврдио да су ватрогасци, припадници Цивилне заштите, Центра за газдовање кршом и јединице Хидролектрана на Требишњици успјеле јуче да локализују све пожаре на подручју града, а да је киша ноћас допринијела да се она пожаришта која су тињала угасе, али са и даље надгледају.

Ћурић каже да је не подручју града ноћас пало 3,2 литра кише по метру квадратном.

Начелник Регионалног центра Цивилне заштите Радослав Прело Срни је рекао да у Љубињу ноћас није падала киша, па су поједина пожаришта и даље активна, као и на подручју Билеће.

У Невесињу је јутрос почела да пада киша, па се очекује да ће пожаришта у току дана бити у великој мјери угашена.

На подручју Источног Мостара и даље активан пожар у рејону Вележа гдје је ватра захватила високу шуму и тешко је угасити.

Стање на овом подручју биће праћено током дана, након чега ће бити познато да ли ће бити потребно дејство хеликоптера.

На планини Бјеласници у Гацку пожар је у великој мјери угашен.
Припадници херцеговачких служби за гашење већ два мјесеца даноноћно се боре са ватреном стихијом која је захватила хиљаде хектара површине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *