Кинески пуковник Вранић хит у биоскопима

Кинески акциони филм „Вучји ратник 2“, инспирисан евакуацијом цивила из Либије и Јемена, постао је најгледанији домаћи филм у кинеским биоскопима

четвртак, август 10, 2017 / 12:11

Филм је до данас зарадио 3,4 милиона јуана (507 милиона долара) и по заради је престигао кинеску фанатастичну комедију „Сирена“.

Радња филма „Вучји ратник 2“ говори о пустоловинама бившег оперативца кинеских специјалних снага који покушава да спаси цивиле од побуњеника и плаћеника у Африци. На том задатку он немилице уклања стотине побуњеника и западних плаћеника.

Кинески медији преносе да је филм инспирисан евакуацијом кинеских цивила из Либије и Јемена која је изведена уз асистенцију војске.

Кинеска државна телевизија наводи да је филм на премијери доживио овације публике, док агенција Синхуа наводи да се нација „заљубила“ у овај филм.

О „феноменалном“ успјеху кинеске ратне акције пише и Форбс, наводећи да би овакав темпо зараде филм сврстава одмах иза хит наставка легендарне франшизе „Ратови звијезда – буђење силе“.

Слоган филма је „Ко год увреди Кину, тај ће бити убијен без обзира где год се сакрио“, а ако је вјеровати Енглезима (а ниникад довољно скепсе) цијела прича је отишла толико далеко да се гледаоци одмах након филма масовно пријављују у војску!

Филм је препун специјалних ефеката којих се не би посрамили ни холивудски блокбастери, али у рецензијама на Западу није прошао најбоље.

Примједбе које износе медији попут ББЦ су поприлично увредљиве по интелигенцију. Енглески јавн сервис пише да је филм обична копија холивудских акционих филмова с једином разликом – да спаситељи свијета овога пута нису Американци, већ Кинези. Као да сви холивудски филмови нису копија оног претходног, и као да само једна нација има ексклузивно право да спасава свијет.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *