Кинески Ђангси дошао на разговоре у Владу РС

Представници Владе Републике Српске разговарали су данас у Административном центру Владе са представницима кинеске корпорације за међународну економску и техничку сарадњу „Ђангси“.

среда, август 16, 2017 / 13:45

Током састанка разговарано је о могућностима успостављања сарадње са овом кинеском компанијом, прије свега када је ријеч о реализацији инфраструктурних пројеката у Републици Српској.

Делегација Владе Српске, коју су чинили потпредсједница Владе Сребренка Голић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић и помоћница министра саобраћаја и веза Наташа Костић, упознала је представнике компаније „Ђангси“ са пројектима који се тренутно реализују и плановима развоја инфраструктуре у Републици Српској, а овом приликом је наглашено да је Српска отворена за нове инвестиције те да су институције Српске до сада реализовале неколико успјешних пројеката са партнерима из Народне Републике Кине.

Представници компаније „Ђангси“ изразили су спремност да подрже инвестиције у Републици Српској, прије свега у области путне инфраструктуре и енергетике, те је договорено да се у наредном периоду наставе преговори са ресорним министарствима како би се дефинисали адекватни модалитети за успостављање сарадње.

Кинеска компанија „Ђангси“ налази се међу 250 најбољих свјетских компанија у области међународних грађевинских пројеката, а до сада су успјешно реализовали више од 500 пројеката у преко 50 земаља свијета.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *