Кина уништила двије тоне увозних торти због неисправности

Кинеске власти су саопштиле да су, због нарушавања кинеских стандарда о исправности хране, уништиле готово двије тоне чоколадних торти које је увезла шведска Икеа. Шангајска служба за карантин је саопштила да су и крем сир Крафта и 2,7 тона чоколадних табли Нестлеа међу десетинама увезених производа који су уништени у најновијој рунди провјере квалитета прехрамбених […]

уторак, март 5, 2013 / 19:59

Кинеске власти су саопштиле да су, због нарушавања кинеских стандарда о исправности хране, уништиле готово двије тоне чоколадних торти које је увезла шведска Икеа.

Шангајска служба за карантин је саопштила да су и крем сир Крафта и 2,7 тона чоколадних табли Нестлеа међу десетинама увезених производа који су уништени у најновијој рунди провјере квалитета прехрамбених продуката, пренијела је агенција АП.

Власти Кине су последњих година појачале провјеру исправности хране после серије скандала са фалсификованим производима или оним лошег квалитета.

Лане у децембру је утврђено да је амерички испоручилац КФЦ прекршио прописе о коришћењу лијекова код живине, што је довело до пада продаје тог ланца ресторана брзе хране.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *