Кети зове: Тома, Вучић и Дачић путују у Брисел

Висока представница ЕУ Кетрин Ештон састаће се данас у 18 часова са шефовима дипломатије земаља чланица Уније, а потом ће, како сазнаје РТС, примити предсједника Томислава Николића, премијера Ивицу Дачића и првог потпредсједника Владе Александра Вучића. Српска делегација путује у Брисел на позив Ештонове, са којом ће разговарати о даљим корацима ради постизања рјешења за […]

понедељак, март 11, 2013 / 09:03

Висока представница ЕУ Кетрин Ештон састаће се данас у 18 часова са шефовима дипломатије земаља чланица Уније, а потом ће, како сазнаје РТС, примити предсједника Томислава Николића, премијера Ивицу Дачића и првог потпредсједника Владе Александра Вучића.

Српска делегација путује у Брисел на позив Ештонове, са којом ће разговарати о даљим корацима ради постизања рјешења за паралелизам институција на Косову.

Домаћин састанка Кетрин Ештон, задовољна је што је српски државни врх прихватио њен позив на разговор.

Ештонова ће 14. марта отпутовати у Приштину да би о томе разговарала и с косовским премијером Хашимом Тачијем.

Нова рунда дијалога Београда и Приштине је заказана у Бриселу за 20. март, а Европска комисија и Кетрин Ештон 16. априла треба Савјету министара Европске уније да поднесу извјештај о напретку Србије у европским реформама и "опипљивом и постојаном напретку у односима са Приштином".

Остварење овог напретка кључни је услов да Европски савјет и лидери ЕУ, у јуну одреде датум почетка преговора о чланству са Србијом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *