Казахстан: Налазиште нафте испод руског полигона

АСТАНА – На војном полигону Тајсојган у Казахстану, који користи руски војни летачки центар, откривене су резерве нафте због чега Астана намјерава да раскине уговор са Русијом о коришћењу полигона и понуди другу локацију, изјавио је казахстански министар за нафту и гас Саут Минбајев. „Утврдили смо да на полигону постоји налазиште нафте због чега преговарамо […]

субота, април 9, 2011 / 08:08

АСТАНА – На војном полигону Тајсојган у Казахстану, који користи руски војни летачки центар, откривене су резерве нафте због чега Астана намјерава да раскине уговор са Русијом о коришћењу полигона и понуди другу локацију, изјавио је казахстански министар за нафту и гас Саут Минбајев.

„Утврдили смо да на полигону постоји налазиште нафте због чега преговарамо са Руском Федерацијом. Уколико се одлучимо на експлоатацију тих резерви, понудићемо Москви другу локацију”, цитира Минбајева руска агенција Интерфакс.

Он међутим није навео прелиминарну процjену резерви нафте на тој локацији, а одбио је и да наведе рок за преговоре са Русијом.

Полигон Тајсојган је на територији локације додијељене казахстанској нафтној компанији „Ембамунајгас” за геолошка истраживања.

Према условима споразума са руском страном, на полигону се испитују системи авионске технике, преноси агенција „Новости-Казахстан”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *