Касиповић: Бесплатне књиге за школарце

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић потврдио је да ће Влада Српске финансирати уџбенике за ученике првих и других разреда у свим основним школама у Српској, за шта је издвојено 960.000 КМ. „Све је спремно за почетак наставе у 187 централних, 522 подручне основних школе и 87 средњих школа у Републици Српској“, рекао […]

недеља, август 26, 2012 / 20:48

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић потврдио је да ће Влада Српске финансирати уџбенике за ученике првих и других разреда у свим основним школама у Српској, за шта је издвојено 960.000 КМ.

„Све је спремно за почетак наставе у 187 централних, 522 подручне основних школе и 87 средњих школа у Републици Српској“, рекао је Касиповић вечерас за Алтернативну телевизију.

Касиповић је потврдио да је Министарство породице, омладине и спорта РС издвојило одређена средства за набавку уџбеника и прибора намијњених одличним ученицима из вишечланих породица.

Он је истакао да ових дана Министарство просвјете и културе РС проводи акцију „Даруј књигу, помози другу“,чији је циљ помоћи великом броју ученика у набавци уџбеника.

Касиповић је најавио да ће четврти студентски павиљон у Бањалуци дефинитивно бити изграђен и потврдио да су у току преговори о кредиту, након чега ће радови почети.

Говорећи о тврдњама Уније студената РС да хапшење бившег генералног директора предузећа „Шуме РС“ Срђана Љубојевића, који је био и универзитетски професор, показује да су они били у праву када су указивали на случајеве непотизма на универзитетима, Касиповић је истакао да је Унија студената снажан сарадник Министарства у отклањању свега што је негативно у овој области.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *