Кариби траже одштету од колонијалиста због трговине робљем

Вође карипских земаља усвојиле су план који предвиђа тражење одштете за оно што су они назвали далекосежним посљедицама атлантске трговине робљем. Британска адвокатска фирма, чије услуге користи Карипска заједница, навела је да су вође земаља карипског региона усвојиле план од 10 тачака, на основу којег ће бити тражено пуно извињење и опрост дугова од бивших […]

среда, март 12, 2014 / 08:33

Вође карипских земаља усвојиле су план који предвиђа тражење одштете за оно што су они назвали далекосежним посљедицама атлантске трговине робљем.

Британска адвокатска фирма, чије услуге користи Карипска заједница, навела је да су вође земаља карипског региона усвојиле план од 10 тачака, на основу којег ће бити тражено пуно извињење и опрост дугова од бивших колонијалних земаља попут Велике Британије, Француске и Холандије.

Одлука је донијета у понедељак у мјесту Сент Винсент.

Адвокатска компанија навела је да карипска група такође рачуна на европску помоћ у јачању културних, здравствених и образовних институција.

Адвокат Мартин Деј рекао је да план представља "пристојан скуп захтјева за владе чије су се земље обогатиле на рачун оних региона којима је украдено њихово људско богатство".0 КОМЕНТАРА

  1. E, tako bi mogla Srpske poslije oktobra da traži odštetu od sila osovine MMP miae-marko-pinokio za ropstvo, ekonmsko uništanje zemlje, i s obzirom što su ostavili skoro cijelu populaciju bez posla, a bez posla nema života za masovna ubistva sa preumišljajem.
    Nadam se da će do toga doći. Jer, oduzeti njima i njihovim imovinu značilo bi nešto zemlji koju su počistili grabovm metlom kao ambar u kojem nema više ni zrna žita.
    A prije dolaska na vlast zatekli su mnogo fabrika, mtel, rudnika, budžete pune, Brčko…
    Izmedju ostalog,za patnje naroda i duševnu bol , takodjer, tražiti otštetu od nosilaca ove osovine zla
    Duhovno su upropastili ovaj narod, ostavili ga neukim, zavadjenim, raspamećenim, biološki desetkovanim…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *